Under the Silver Lake

Synopsis

Sam (Andrew Garfield) upptäcker en mystisk kvinna, Sarah (Riley Keough), som badar i poolen utanför hans lägenhet. När hon försvinner blir Sam besatt av att hitta henne och avkoda hemligheten bakom hennes försvinnande. Det leder honom in i de djupaste mysterier, skandaler och konspiration i änglarnas stad.

"Ett livets mystiska pussel ala noir"

Under the Silver Lake är en udda poetisk thriller i nior-stil. Det är definitivt inte något som kommer att tilltala alla. Den kan nog av vissa till och med upplevas som svår.

Handlingen är ett pussel av poetiskt berättande om livets sökande av begär, kärlek och meningen. Detta pussel nästlas upp i en film-noir liknande känsla, vackert filmat i färg. Med sina över två timmar till trots så håller frågorna och funderingarna dig kvar i alla udda och ibland svårtydda svängar.

Att inte göra det här till en film-noir fullt ut kan ha varit både att skjuta sig i foten och inte. Det ger skaparen mer utrymme att visa sin tolkning med populärkultur och lekfulla anspelningar, samtidigt som det inte blir en helt tydlig känsla, vilket ibland bidrar till att göra det svårgreppat.

Någon som visar att han kan vara mer än en glorifierad kille i trikåer är Andrew Garfield. Han gör huvudrollen som Sam på ett klanderfritt sätt och visar att han har riktig bredd. Man ska för allt inte missa den rätt roliga referensen till en av hans tidigare huvudroller. Övriga roller är små korta prestationer som egentligen inte kräver allt för mycket av skådespelaren. Det är Andrew som faktiskt bär det här.

Ett problem som kan uppstå i den här typen av personliga visioner som film är att skaparen inte alltid kan förmedla hela sin vision på ett sätt som gör sig rätt hos oss andra och därmed kan det bli svårtolkat. Tyvärr är det något som Under the Silver Lake lider av stundtals. Vissa delar blir för osammanhängande och utsvävande.

Under the Silver Lake är en bra, men långt ifrån perfekt film. Att du hålls kvar av thrillermystikens frågor och en övertygande Andrew Garfield gör det ändå rätt underhållande.

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid