Trash

Synopsis

När två skräpplockande pojkar från Rios slumkvarter hittar en plånbok bland avfallet på sin lokala soptipp så vet de inte att det kommer att förändra deras liv för alltid. Men när polisen kommer till platsen och utlovar en stor hittelön för plånboken inser de att de måste ha gjort en viktig upptäckt. Filmen är baserad på Andy Mulligans bästsäljande roman och har Rooney Mara, Martin Sheen, Wagner Moura och Selton Mello i rollerna. Det är ett riktigt raffLande äventyr i regi av Stephen Daldry och med manus av Richard Curtis.

"Inspirerande med kraftfulla budskap"

Trash är en inspirerande film på flera nivåer. Baserat på en bästsäljande roman som lyfter fram ett kraftfullt budskap om orättvisor. För oss som vuxit upp på svenska breddgrader så bjuds vi in i något som känns som en unik inblick i en annan kultur och ett utanförskap som ter sig främmande. Trots skräpet 😉 så är det här vackert. Filmat på ett sätt som fångar in dig, med starka vänskapsband och en inspirerande känsla av att vilja göra det rätta vad det än tar.

Pojkarna som spelar karaktärerna här är till synes amatörskådespelare. Något som jag tror är en av sakerna som filmen vinner mycket på. Man får det att kännas väldigt genuint. Samtidigt har vi ett riktigt gammalt ess i Martin Sheen i rollen som den beskyddande pastorn.

Den här brasilianskbaserade berättelsen ger mer än man väntar sig. Med allt från spänning och drama till humor blandat i misären. Det här är helt enkelt en film att inspireras av.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

Notifiera mig vid
avatar