The Wolf of Wall Street

Synopsis

Filmskaparen Martin Scorsese regisserar berättelsen om New York-börsmäklaren Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). Jordan går från den amerikanska drömmen till den ohejdade girigheten, från rättfärdighet till korruption, under det sena 80-talet. Överdriven framgång och rikedom redan i 20-årsåldern gav Belfort, grundaren till mäklarfirman Stratton Oakmont, titeln “The Wolf of Wall Street.” Pengar. Makt. Kvinnor. Droger. Frestelserna var lättåtkomliga och hotet från myndigheterna oviktigt. För Jordan och hans ”vargflock” var ödmjukhet någonting överskattat och mer var aldrig nog.

"’En lång film, men en otroligt sevärd sådan. Var beredd på skratt."

Hypen för denna film är enorm detsamma som bland mina filmrecensenter till vänner som älskade den. Jag måste förmodligen se denna film en gång till för att bli en del av hysterin.

Det är inget snack om att Dicaprio åter igen kan ta sig an en ny karaktär och göra den sin egen, på ett sådant sätt att man glömmer att han just är Leonardo Dicaprio. För dem 3 sprudlande timmarna av fullständigt kaos, sex, droger, urartade personalfester, vänskap, makt och humor är Jordan Belfort, The Wolf of Wall Street.

Jämfört med sin kollega Donnie Azoff, Jonah Hill som spelar exakt samma karaktär som han alltid gör (undantag Moneyball) som igen går en på nerverna.

The Wolf of Wall Street slänger oss bland vargarna i New Yorks livligaste gata.  Där gigantiska summor pengar dagligen passerar ögat. Men förutom det följer en stark, givande men framförallt konkret berättelse som håller oss fokuserade från början till slut. Skratt, gastkramad spänning och åter igen skratt. Vid visa tillfällen vet man inte om Martin Scorsese har som mål att få oss skratta eller faktiskt vill att publiken ska ta scenen seriöst för visa scener i filmen är ärligt talat, sjuka.

Det är lyx i högsta klass, private jets’, herrgårdar, personalfester som ni aldrig skådat förr och champagne av högsta kvalité. Dock får vi även ta del av ett fantastiskt djup inuti historien och karaktärernas resa som gör att den inte bara blir ytlig utan också omsorgsfull.

Var beredd för en lång film. Betala de där extra kronorna för benutrymme, du kommer tacka dig själv och för allas trevnad köp inte med dig någon dricka.

SF Bio

Boka dina biljetter på SF Bio och se The Wolf of Wall Street du också!

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid