The LEGO Batman Movie

Synopsis

I samma anda som gjorde The LEGO® Movie superpopulär världen över är nu LEGO® Batman här med sitt eget filmäventyr! Stora förändringar är på gång i Gotham och om enstöringen Batman ska lyckas rädda staden från Jokern måste han lära sig att samarbeta med andra och kanske, men bara kanske, försöka slappna av och ha lite kul också.

"Den tveklöst bästa Batman filmen!"

Det finns filmer, sen så finns det filmer! Detta mina damer och herrar är vad som är en riktig film! Här så har vi allt, humor, spänning, en gripande drama emellan huvudkaraktärerna och som kronan på verket, tidernas bästa Batman-film? Jag är en av alla dom som tycker att det Nolan gjorde med Batman, räddade DC Comics filmatiseringar från att förlisa och möta en alldeles för tidig och bråd död. Och utav den underbara trilogin så är tveklöst “The Dark Knight” som är den bästa delen av filmerna, men nu så tror jag faktiskt att så väl Bale och Ledger får se sig slagna utav Arnett och co.

Visserligen så kan det stundvis kännas som att det är på vipen att det kan lite pajigt, men det är ju trots allt lite det som är meningen med filmen, att den faktiskt inte tar sig själv på allt för stort allvar och därmed kan skämta både friskt med sig själv och hela Batman-franchisen. En sak som består sen “Lego-filmen” är den fruktansvärt häftiga animations tekniken man använder sig utav som gör att det ser ut som att man använder sig av riktiga Lego figurer och kört typ världens absolut bästa “stop motion” och gjort en fruktansvärt snygg film av det.

Rösterna hade kunnat varit snäppet bättre, men i det stora hela funkar det utan större problem, och det tittar man på rollistan så är det en oerhört kompetent lista med skådisar som lånar ut sina röster till diverse karaktärer. Det som däremot bär upp filmen och ser till att det blir så pass bra i mina ögon är trots all komiken, ibland lite barnsligt uppenbar, ibland lite finstämd och lite lagom subtilt, men på något skönt sätt så är den alltid prick i och gör det till en av de bättre barnfilmer som jag sett på bra många år!

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid