The 5th Wave

Synopsis

En grupp tonåringar kämpar för att rädda mänskligheten från att dö ut efter en serie omfattande attacker från utomjordingar.

"Inte som andra filmer i genren. Tyvärr"

Något/någon hotar/attackerar jorden och mänskligheten. Ett antal överlevare gör vad de kan för att klara sig och slå tillbaka. Har du hört den förr? Det är inte en alldeles för ovanlig story egentligen, men The 5th Wave är inte din typiska katastrof-överlevar-film. Tyvärr.

Det börjar lovande, det är lite spännande och tanken om det skulle hända på riktigt är såklart lite skrämmande. Sedan slutar det positiva jag kan säga om filmen. Redan 10-15 min in förstår man vad som kommer hända, vem som är ond och god och vad som sedan ska bli en “plot twist”. Lägger man därtill till logik-fails och en alldeles för cheesig kärlekshistoria (vi snackar alltså värre än Twilight) utan större djup så får man denna katastroffilmssoppa.

Jag får nästan känslan av att man inte visste vilken typ av film man ville göra och därför gjorde lite av varje samtidigt som manuset känns skrivet mer som en bok riktad till barn som inte själva kan tänka två steg längre och passar därför inte som en långfilm för folk som sett mer än 10 filmer i sitt liv.

Älskar du dåliga storys, värdelösa slut eller har bara sett en enda film i ditt liv? Då kanske denna film är sevärd (men seriöst, har du bara sett en film har du sååå mycket att ta igen, ödsla då inte tid på denna…), annars – nej, gå ut och lek och sola istället.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid