Teenage Mutant Ninja Turtles

Synopsis

Problemen tornar upp sig i New York, och det är upp till dessa fyra ninja-krigande, pizzaälskande bröder att rädda staden. Tillsammans med den orädda journalisten April O’Neil och deras mästare Splinter gör sig de ovanliga hjältarna redo att möta sin största fiende – den onde Shredder.

"Ingen cowabunga här..."

Dom pizzatokiga sköldpaddorna med ninja-skills är tillbaka, dessvärre inte med något “cowabunga”.

Jag läste, spelade och tittade en hel del på Ninja Turtles när jag var yngre. Dom tidigare filmerna från 1990 och 1991 har en skaplig känsla av Ninja Turtles även om ingen av filmerna har några fördelar i rollsättningarna. Det är något man lever upp till på ett negativt sätt här också. Megan Fox är för vissa ett vackert ansikte, och mer än så klarar hon inte av att vara här heller. Det finns ingen känsla för April-rollen som annars ska vara en karismatisk karaktär, man kunde med andra ord inte ha valt en mycket sämre person för rollen. Will Arnett och William Fichtner gör för all del ofta stabila insatser, men dom är inte dom där ledande skådespelarna som hade behövts här. Ska man nämna någon som inger lite känsla så är det Tony Shalhoub som gör rösten till Splinter.

Man bommar på dom flesta planen i denna nyversion. Det finns i princip ingen känsla i filmen, karaktärerna träffar inte rätt och det känns mest som en snabbspolning av något som ska likna ett actionäventyr. Filmen är rekommenderad från 11 år och håller en lite småkaxig ton i dialogerna, men dessa framförs samtidigt som om det vore riktade till små barn vilket känns väldigt märkligt.

Man kan inte bli annat än besviken om man ville se en Ninja Turtles-film.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

Notifiera mig vid
avatar