Stone

Synopsis

Jack Mabry är en övervakare i pensionsåldern som alltid skött sitt jobb exemplariskt och eftersträvat att vara en god medborgare. Men under ytan kämpar han för att hålla tillbaka den vrede som gjort både honom och hans fru till fångar i ett kärlekslöst äktenskap. När han får i uppdrag att utvärdera mordbrännaren Gerald "Stone" Creeson för villkorlig frigivning, blir han indragen i ett manipulativt triangeldrama som hotar att rasera murarna och frigöra Jacks inre demoner...

"Lam thriller som verkligen försöker sitt bästa"

På förhand så känns en thriller med Robert De Niro, Edward Norton och Milla Jovovich som något som inte annat än kan bli bra, men ack så fel man kan ha i bland. De Niro spelar en utredare på ett lokalt fängelse som har till uppgift att utvärdera om huruvida dömda fångar är redo för frigivning och om dom klarar sig ute i det fria utan att skada någon i samhället eller för den delen sig själva.

Norton, spelar rollen som den lite smått psykiska mordbrännaren som utreds av Di Niro hur vida han är redo för samhället och om samhället är redo för honom, till sin hjälp att övertyga Di Niro så har han sin fru spelad av Jovovich som här klär sig i rollen som en femme fatale, som gör allt för att hjälpa sin man ur fängelset oavsett han är redo för det eller ej.

Filmen i sig känns stundvis seg och man jag finner mig själv sittande och nästan rullar tummarna i väntan på något som gör filmen rättvisa med sin ”Thrilller” märkning, vet inte om jag eventuellt har totalt missuppfattat vad en thriller är, men en sak som jag definitivt vet om är att filmen inte levde upp till förväntningarna, kul att se dessa tre skådespelare tillsammans och se den intressanta roll Jovovich spelar men utöver det så är det inte något speciellt att hänga i granen.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid