Splice

Synopsis

Sci-fi-thriller om två unga vetenskapsmän som spränger både lagens och etikens gränser i ett livsfarligt experiment: att sammanföra mänskligt och animaliskt DNA.

"Tyvärr en film som inte sätter sig, och tyvärr glöms bort fort"

De framgångsrika genforskarna Clive & Elsa som specialiserat sig på att utvinna DNA från olika djur för att skapa nya, tar sig vatten över huvudet när de en dag skapar en hybrid mellan djur och människa, resultatet blir Dren, en revolution inom medicin och forskning. Men Drens extrema intelligens och utveckling blir snart deras värsta mardröm.

Skeptisk som jag var när jag satte igång filmen så var det tre faktorer som gjorde att jag ändå såg den.

  1. Guillermo del Toro producerade filmen
  2. Sci-Fi film
  3. Adrien Brody gjorde hyfsat ifrån sig i King Kong.

Men tydligen så skulle det  visa sig att trots detta så var Splice inget speciellt, filmen hade vissa intressanta delar i sig, visst hade den det och Dren är söt som liten, men tyvärr så gör det inte att filmen vinner i längden.

Istället sitter man och väntar på när nästa intressanta del ska komma och fånga upp mitt intresse och eftersom det tar alldeles för lång tid emellan dessa så tappar man fort intresset och den dystra miljön hjälper inte till. Anledningen till att jag ser klart filmen blir i slutändan att jag har lovat mig själv att se klart varje film jag har börjat tittat på, för enligt min mening är det alldeles för många som avbryter och klagar på hur dålig en film är och då har dom inte ens sett klart den.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid