Snowpiercer

Synopsis

Året är 2031, efter ett misslyckat experiment för att stoppa den globala uppvärmningen, inleds en brutal istid som dödar allt liv på jorden, förutom överlevarna på tåget Snowpiercer. Ett tåg som färdas över hela jorden och drivs av en unik evighetsmotor. Ett klassystem präglar allt mer livet på tåget och en revolution är på väg att starta."Mänskligheten på en mörk räls"

Det här är en film med ett riktigt intressant grundkoncept. Det är mörkt, brutalt och väldigt inspirerat av en typiskt asiatiskt actionkänsla. Som koncept för detta tankarna tillbaka till filmer som t.ex Waterworld, med andra ord lite av jakten på en fortsatt civilisation. En av dom många intressanta aspekterna här är den totala krocken mellan mänsklighetens klasser och kulturer.

Något jag kan sakna är dom där specifika sci-fi-delarna i handlingen, dom känns lite väl flyktiga. Det är inget som skadar handlingens tyngd, men det hade kunna göra det här ännu bättre.

Speciellt påtagligt är djupet i handlingen. Trots rätt brutala scener, hård action och obarmhärtighet så lindar man in det hela, från första till sista minuten, i ett riktigt djup.

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid