Snövit och de sju dvärgarna

Synopsis

Den vackra och godhjärtade prinsessan Snövit älskas av alla i sitt kungarike - utom av sin elaka styvmor, den fåfänga Drottningen. När den magiska spegeln en dag utser Snövit till den vackraste I landet blir drottningen rasande och Snövit tvingas fly in i skogen. Där träffar hon de sju dvärgarna -Toker, Butter, Blyger, Trötter, Kloker, Glader och Prosit som tar hand om henne. Men när Drottningen får reda på att Snövit fortfarande lever smider hon en ondskefull plan för att en gång för alla bli av med henne...

"En Disneyklassiker som har allt + en massa nostalgi"

Det är alltid så svårt att recensera dessa gamla barnfilmsklassiker, inte minst för att de ofta bär på många minnen från barndomen, så hur kan en vara opartisk när den ses om igen som vuxen?
Snövit är inget undantag, även om jag inte är säker på att jag sett hela filmen som barn så har historien alltid funnits där, och dessutom visas ju ett särskilt klipp alltid på julafton, och vem kan vara opartisk med vad som helst som förknippas med barndomens jular?

Hur som helst. Snövit är snövit. En typisk Disney-saga som har allt en trevlig filmstund för de mindre ska ha. Det är sång, det är skratt, det är kärlek, det är en skurk, det slutar gott (sorry för spoilern) och så vidare. Bildmässigt kan det inte mäta sig med dagens animerade filmer i 3D, men förväntar sig någon det av en film från 30-talet? Jag kan till och med tycka det är skönt med kontrasten mot det alltid fartfyllda och actionspäckade som många gånger dominerar moderna barnfilmer. Dock tycker jag att vissa scener kan bli lite väl mörka och läskiga, speciellt för de allra minsta.

Allt som allt är det en tripp tillbaka till barndomen, eller bara till julafton och det är en tripp som är väl värd att ta.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid