Signify Gamingkoncept

Produktbeskrivning

Synka med dator

Ta din spelupplevelse till en ny nivå med surroundbelysning.

Lyft fram och förstärk händelserna i spelet med smart belysning. Oavsett om du låser upp en prestation eller besegrar en boss kan du uppleva belysningseffekter som motsvarar det som händer i spelkaraktärens värld.

Mer information om Signify Gamingkoncept

"Läckert effektfullt, men dyrt"

Signifys gamingkoncept är ett koncept som tagits fram av Signify tillsammans med Philips Hue-produkter för att skapa extra inlevelse när du spelar spel vid datorn. Signify kallar detta för “surroundbelysning”. Tillsammans med Hue Sync skapar Philips Hue-belysningen en mer uppslukande upplevelse för dina spel.

Konceptets grundbultar

För att få ihop ett helt koncept som fungerar som belysning till gaming så har Signify lagt ihop ett par Philips-produkter. Man kan egentligen välja helt själv hur man vill att just sin uppsättning av belysning ska se ut. Det finns allt från lightstrips till taklampor.

I det paket som vi testade från Signify så bestod paketet av följande:

  • Philips Hue Bridge – Styrenhet för belysningen som kopplas mot ditt hemnät
  • Philips Hue Go – Två stycken halvmåneformade bordslampor
  • Philips Hue Lightstrip Plus – En två meter lång lightstrip

Det är riktigt bra kvalité på alla Hue produkter från Philips, med det kommer dock också en rätt så brant prislapp, men man ska ha i åtanke att detta faktiskt är smartbelysning som kan användas på fler sätt än som just gamingbelysning.

Philips lightstrip är nästan för gedigen. Den är för styv för att verkligen kunna sätta där man kanske helst vill ha den. På dessa lightstrips kommer också det där klistret som aldrig vill fästa någonstans och det spelar ingen roll vilken tillverkare det är, det är alltid samma sak. Jag valde till slut att helt strunta i att fästa lightstripen någonstans och la den istället runt om på skrivbordet. Så länge man inte riktar några av led-lamporna direkt mot ansiktet så fungerar det faktiskt riktigt effektfullt. Det är dock kanske inte så snyggt i dagsljus med en liggande strip på skrivbordet. Men man får försöka gömma den så gott man kan. I aktivt läge fungerar det bra och ger den känsla som är tänkt.

Hue Go är runda halvor till bordslampor som man direkt känner hade kunnat ha lite större eller stadigare fötter. Dessa är väldigt lätta att ha omkull så att de hamnar “på rygg”. Det är dock ett behagligt ljus som kommer från dessa lampor och det är lätt att se fler användningsområden än just bara för gamingkonceptet. Dom ger nästa en lite modern 70-tals-feeling, speciellt tända. Dessa lampor passar lätt in i de flesta miljöerna.

Koppla in Hue

Att koppla in Philips Hue Bridge och tillhörande lampor är riktigt enkelt med appen för mobilen. Det som tar tid är att uppdatera mjukvaran i lamporna. Jag fick vänta närmare 1 timme på att alla lampor skulle uppdateras (via fiberanslutning och bra WiFi). Annars var det bara att följa alla anvisningar som är tydliga och bra. Att tänka på är att du behöver ha en ledig port i din router för Hue Bridge.

En nackdel med att ha detta till datorn är att du behöver 3 eller 4 lediga strömuttag. En för vardera lampa och en för styrenheten. Jag hade gärna sett att man på något sätt kunde koppla ihop alla lampor till en adapter, alternativt koppla dom direkt till datorn.

Det sista steget är att installera programmet Hue Sync, skapa ett “mediarum” i appen och synka alla lampor till datorn. Även detta steg är väldigt enkelt och Hue Sync är ett enkelt och tydligt litet program för datorn där du kan styra alla inställningar.

Man kan även styra belysningen i appen och via t.ex Googles Assistent.

Användning

Det är precis lika lätt att använda detta koncept som det är att koppla in det. Den luriga biten är att hitta en ljusnivå och inställningar som passar dig och den miljö du sitter i. Philips Hue består av rätt kraftfulla lampor som enkelt kan fylla ut större delen av ett medelstort rum. I ett litet datorrum så vill man inte ha lamporna på högsta ljusstyrkan om man inte är väldigt sugen på att få flashbacks till tiden man gick på ungdomsdisco.

Om vi tittar på detta som just ett gamingkoncept så känns det svenska lagom bäst här. Man har i Hue Sync fyra stycken grundinställningar för spel, Subtle, Moderate, High och Intense. Dvs. låg, mellan, hög och till sist intensiv. Man kan även slå på att ljuset ska reagera på ljud. För mig passade high relativt bra om jag drog ner styrkan på lamporna till 50-60%. Vid högre ljusstyrkor så blev ljuset bara grötigt. Spelar man dessutom spel som utspelar sig i ljusa miljöer så blir inte belysningen lika effektfull då du i princip bara får ett vitt ljus. Att slå på ljudinställningen tyckte jag störde mer än tillförde något i spel, dra på högre ljud istället om du vill få den effekten av ljudet.

När man fått till inställningarna som passar den miljö man sitter i så är det här ett riktigt läckert tillskott i spelupplevelsen. Det är inte längre bara skärmen som suger in dig.

Jag testade även några av de andra användningsområden som Hue Sync erbjuder. En sån sak som att kolla på musikvideos på YouTube blir genast väldigt mycket roligare.

Sammanfattning

Det här är ett intressant koncept, men som kan behöva slipas på i vissa delar. Färre kontakter, mer lättarbetad lightstrip och ett mer överkomligt pris hade troligen gjort det här till en fullpott. Det är läckert effektfullt att spela med Signifys gamingkoncept när du fått till inställningarna. Minusaspekterna i ett sånt här produktpaket väger dock tungt när priset hamnar på runt 3000 kr. Ser vi det som just ett koncept för gaming; För en inbiten gamer som gärna pillar lite, ja varför inte. För vardagsgamers, nej då skulle jag nog inte rekommendera detta paket. Ser vi det som helhet och smartbelysning så hamnar vi någonstans mitt på skalan.

Tekniska specifikationer
StyrenhetPhilips Hue Bridge
Stående armaturPhilips Hue Go
LED-stripPhilips Hue Lightstrip Plus
Det här är en recension i samarbete med Signify/Philips. (Läs mer om vad det innebär)

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid