Showgirls

Synopsis

Skandalsuccén "Show Girls" - den oklippta versionen, stoppad i USA

Träd in bakom Las Vegas kulisser i det mest färgsprakande, champagnebubblande, rumpvickande och framför allt kontroversiella superspektakel du någonsin skådat.

Med en budget på 300 miljoner kronor blev Showgirls tre gånger så dyr som den tidigare kungen på sextronen, Caligula, och en ännu större succé. Trots en massiv bojkott från mäktiga bio- och butikskedjor växte skandalfilmen till att bli en av jättebolaget MGMs 20 största dvd-succéer någonsin.

Regissören till Basic Instinct, Total Recall och RoboCop introducerar Elizabeth Berkley i rollen som Nomi Malone, en ung kvinna på flykt undan sitt förflutna. Beväpnad med tonvis av attityd hamnar hon i Las Vegas i sin jakt på snabba pengar och dyra drömmar.

Steget från stripsyltans flåsande mobb till den guldskimrande estradens sken är oftast oändligt lång - men inte om man tar Nomis väg....

"En tuff brud i en ännu tuffare stad"

Nomi Malone har blivit omkastad från den ena osäkra miljön till den andra och utan en ordentlig tillvaro utan någon att lita på ger hon sig på jakt efter nya äventyr i Las Vegas. Starten i ”Sin City” blir inte direkt vad Nomi hade tänkt sig då hon blir rånad på de få tillhörigheter hon hade med sig.

Men efter att ha sprungit in i Molly som hjälper henne med att erbjuda henne husrum och slutligen att jobba som dansare på en herrklubb och Naomi sätter upp målet att till slut kom upp till toppen, men vägen dit är både lång, krokig och långt ifrån asfalterad.

ilmen som är regiserad av den excentriska regissören Paul Verhoeven med titlar så som RoboCopTotal Recall & Starship Troopers i bagaget och som känt i dessa filmer så tar Verhoeven i med hårdhandskarna när han regisserar och det är inget undantag med Showgirls som antagligen var en hårsmån ifrån att bli klassad som erotik. Vad som är intressant är att se en väldigt ung Kyle MacLachlan som idag är mer känd som Orson Hodge i Desperate Housewives.

Kul kuriosa om filmen är att ett flertal biografer och videobutiker stoppade filmen för att den var så vågad och utmanande, men när äldre titlar började dyka upp på DVD och moralen och tillika censuren var mer frisläppta så blev Showgirls en av MGM:s 20 största dvd succéer och det är ganska imponerande med tanke på att dom bland annat har släppt James Bond filmerna. Samt att den med sin budget på 300 miljoner kronor var tre gånger så dyr som den tidigare kungen på erotiktronen, nämligen Caligula.

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid