ROCCAT Noz

Produktbeskrivning

Naturligt ljud

Noz har ett fylligt, naturligt stereoljud och överlägsen komfort. Med en vikt på ynka 210 gram är det ROCCAT:s lättaste headset hittills och ståtar med innovationer som ett tyg som håller sig svalt vid användning och öronkåpor med extra utrymme för bättre akustik.

Hör saker så som de ska låta med omdefinierad stereo. Toppmoderna drivenheter på 50 mm ger den perfekta ljudprofilen: ren diskant, fylligt mellanregister och djup bas. En Real-Voice-mikrofon täcker hela röstspektrumet för en autentisk ljudåtergivning.

Utökad komfort

En ny öronkåpsdesign med en ellipsform maximerar öronutrymmet för förbättrad komfort och akustik. Med en vikt på ynga 210 gram och ett högklassigt tyg som håller sig svalt vid användning, kan du spela utan att bli störd.

Hållbart byggd

Solida metallgångjärn och en huvudbåge i rostfritt stål ger strukturell förstärkning till viktiga användningsområden. Trots dess tuffa design behåller det sin anmärkningsvärt låga vikt tack vare avancerade byggmaterial.

Kompatibilitet och komfort

Volymkontroller och en knapp för att stänga av mikrofonen sitter praktiskt inom räckhåll på öronkåpan. Med en medföljande mobiladapter kan du uppleva Noz högkvalitativa stereoljud både hemma och på språng.

Mer information om ROCCAT Noz

"Prisvärt headset med klart ljud"

ROCCAT Noz är företagets senaste headset i mellanklassen. ROCCAT Noz finns tillgängligt för mycket prisvärda 599 kr.

Med detta headset har man framför allt koncentrerat sig på komfort. Det är ett lätt headset med sina 210 gram i slimmad design. Som kabelanslutet headset så har man även arbetat med att få kabeln att inte kännas i vägen. Det har man lyckats med genom att skapa en väldigt flexibel och lätt textilklädd kabel. Kablar som är klädda i textil har annars en förmåga att bli lite mer styva men också hållbara. ROCCAT har skapat något nytt här där man kombinerar hållbarhet med flexibilitet.

Ljud

För ynka 599 kr så blir man förvånad över hur pass bra ljudbild ROCCAT Noz erbjuder. Det finns många headsets i samma (och dyrare) prisklass som ligger mil efter. Det är en väldigt tydlig och klar ljudbild. Bas-älskaren som mest vill lyssna på musik är inte målgruppen, vilket man märker till viss del med basen i ljudbilden. Det är med andra ord inte den djupaste basen, men för de flesta kommer basen mer än räcka.

Real-Voice-mikrofon fångar upp rösten riktigt bra och gör det på ett äkta sätt. Även här känns det som Noz slår flera headset i prisklassen.

Jag har klagat på avsaknaden av mikrofonmuffar hos ROCCAT förut och jag måste dessvärre göra det igen. Det är en så enkel lite detalj som kan förbättra ljudet i olika situationer. Hur välgjord mikrofonen än är så kommer du alltid att fånga upp ofrivilliga blåsljud utan muff.

Komfort

Med låg vikt, riktigt sköna öronkuddar och flexibel kabel så blir ROCCAT Noz riktigt sköna att ha på sig, och det utan problem under längre stunder.

Bland det första jag märkte var den nya typen av kabel som ROCCAT använder. En textilklädd kabel som är mycket mer flexibel än vanligt. Det gör helt enkelt att kabeln inte känns i vägen på samma sätt. En miss man gjort med kabeln är dock att man har satt valbara kontakter på denna. Du kan välja att använda 3.5 mm steroplugg för hörlursutgången eller så kan du använda de enskilda 3.5 mm kontakterna för mikrofon och ljud. Dessvärre så blir det tyngd på kabeln när man använder steropluggen, detta eftersom de andra två kontakterna sitter innan på kabeln och lägger på tyngd.

Öronkuddarna är memory foam liknande och har rätt smal profil. Det gör att man får ett minimalt och skönare avtryck på huvudet runt öronen. Kåporna är dessutom klädda med ett skönt mjukt tyg.

Sammanfattning

Det är framför allt många små detaljer som gör ROCCAT Noz till ett riktigt bra val. En flexibel kabel som inte känns i vägen, låg profil och komfort, löstagbar mikrofon. Med ljud i både hörlurar och mikrofon som slår flera dyrare headset så blir det här ett ruskigt prisvärt headset.

Håller ROCCAT Noz med tiden så kan det här vara ett av de mest prisvärda headseten just nu.

Tekniska specifikationer
TypHeadset, On-ear, löstagbar mikrofon
Akustisk konstruktionSlutna
AnslutningKabel, 3.5 mm kontakt, 2.45 m kabel
Elementstorlek50 mm
Impedans60 Ω
Frekvensomfång10-20000 Hz
Frekvenssvar (mic)100-10000 Hz
Känslighet vid 1 kHz (mic)-40dB
Signal-brusförhållande (mic)58dB
Vikt210g
Det här är en recension i samarbete med Roccat. (Läs mer om vad det innebär)

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid