ROCCAT Kone Pure

Produktbeskrivning

Kone Pure Owl-Eye designades och tillverkades för spelare som ville ha favoritdesignen från Kone EMP i ett mindre paket. Trots en vikt på 88 gram och 91 % av storebrors storlek levererar Kone Pure ett ordentligt tryck. Med en Pro-Grip-yta för maximal muskontroll gör dess mästerliga ergonomi den till förstavalet för spelare som tar sina tillbehör seriöst och gillar att spela hårt. Trots dess mindre storlek innehåller den branschledande optik med den optiska sensorn ROCCAT® Owl-Eye och en kraftfull MCU. Kone Pure håller mästarkvalitet.

Mer information om Roccat Kone Pure Owl-Eye

"Liten och rapp"

ROCCAT Kone Pure Owl-Eye är en liten skönhet i vitt på skrivbordet. Men som de flesta av oss vet så är inte skönhet allt. Det är vad som finns på insidan som räknas.

Insidan av ROCCAT Kone Pure ska inte förringas, jag uppskattar ROCCAT® Owl-Eye mer för varje dag som går. Det är en sensor som presterar riktigt bra oavsett DPI. Jag kan dock tycka att sensorn förtjänar ett lite bättre paket än vad Kone Pure erbjuder.

Byggkvalitén känns inte helt hundra och ger ett något plastigt intryck. Musen är väldigt lätt och det gör nog även att du inte får det där riktigt gedigna intrycket. Trycken för att göra klick bygger på känslan av att vara plastig då dessa är högljudda och låter ihåliga. Scrollhjulet är som för det mesta på ROCCATs möss, riktigt skönt att använda, men även här kommer intrycken av att vara en plastig mus fram. Hjulet låter väldigt mycket.

Knapparna är sköna att använda men tack vare storleken så hamnar tumknapparna för långt bak. Det är naturligtvis till viss del en vanesak, men jag känner att jag behöver dra min tumme bakåt för att komma åt bakåtknappen. Personer med mindre händer än mig kan möjligen få en annan känsla.

Kone Pure marknadsförs som en gamingmus. Jag skulle dock inte använda den som en gamingmus, inte för hardcore-gaming åtminstone. Owl-Eye-sensorn klarar alla dagar i veckan av gaming på alla nivåer. Men det är inte där skon klämmer. Min känsla är att musen är alldeles för lätt för att användas i spel. När jag har använt musen i spel så blir det att man överkompenserar för den lätta vikten och hamnar därmed ofta fel.

För mig passar Kone Pure mer som den riktigt snygga vardagliga arbetsmusen, med Owl-Eye-sensorn även när man jobbar grafiskt.

Sammanfattningsvis så skulle jag säga att ROCCAT Kone Pure är en liten och rapp mus som inte riktigt klarar av att leva upp lite gamingepitetet. Men med en ruskigt bra Owl-Eye-sensor så blir det här ändå mycket mus i det lilla paketet.

Tekniska specifikationer
SensorOptisk (Owl-Eye)
Rörelseupplösning12000dpi
Max polling rate1000Hz/1ms
Antal knappar7
AnslutningKabel/USB (1.8m)
Vikt88 gram
Extra funktionerRGB LED-belysning
Det här är en recension i samarbete med Roccat. (Läs mer om vad det innebär)

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid