Roccat Kone AIMO

Produktbeskrivning

ROCCAT® KONE AIMO – SMART ANPASSNINGSBAR RGBA-SPELMUS

Med en slående design och otrolig funktion leder Kone AIMO med triumf arvet vidare från sina föregångare. Den ursprungliga Kone lanserades 2007 och var den första ROCCAT®-produkten som satte en ny industristandard med sina banbrytande innovationer. Utvecklad med hjälp av ROCCATs signaturkunskap i kombination med feedback från nästan 30 000 spelare och Kone-älskare är Kone AIMO fortsättningen på traditionen. Den har en raffinerad ergonomi med förbättrad utmärkning av knappar, men det som verkligen skiljer sig är dess dubbla RGBA-lampor, drivna av det senaste AIMO-intelligenta belysningssystemet, samt sin responsiva och anmärkningsvärt optiska sensor Owl-Eye. Kone AIMO reser verkligen i ljusets hastighet.

Mer information om Roccat Kone AIMO

"Genialisk i all sin simpelhet"

En del utav konceptet när vi evolverade MrFilm till GeekNinjas vid årsskiftet, så var det för att expandera och behandla ett större antal saker än just film och TV som vi gjorde förr. En utav dessa saker som vi numera är behandlar är så väl teknik som spel, och vad passar då inte bättre än att testa en game:ing mus?

Sagt och gjort och nu så har jag testat musen i lite drygt två veckor och så här på rak hand så är det i princip bara en negativ grej jag kan komma på med denna generellt sett underbara lilla skapelse. Och det är att handen inte alltid faller “på plats” när man lägger an med handen mot “pekdonet” som det egentligen heter om man ska vara super-petig, då en mus först och främst trots allt är ett liten gnagare och inget annat.

Trots att jag är en stor kille (nästintill 1,9 m lång och händer i proportion till längden) så kan donet känns lite udda om jag inte lyckas med att lägga handen precis på rätt ställe, men i det stora hela så är det absolut ingen “deal-breaker” då är en grej som man korrigera direkt och efter ett tag utan ens tänka på det lilla justering man nyss gjorde. Tittar man på specifikationerna för musen så deklareras det att finns hel 12 stycken knappar på musen, vilket jag skulle vilja säga är en sanning med modifikation och då man räknar in så väl vänster- och högerklick samt scrollhjulets samtliga funktioner som enskilda knappar.

Dock så har vi vad jag skulle säga är standard uppsättning med snabbknappar för att justera DPI-inställningarna och samt “page forward/backward” (ovanför tummen), så är allt som “vanligt” men som med en del spelmös så finns det en massa extra funktioner, en del som har en så kallad “Sniper-funktion” som sänker DPI:n temporärt när man trycker in knappen. Men på Kone AIMO:n finns istället “T3-knappen” som fungerar ungefär som en “Shift-tangent”. Trycker man in den knappen och använder scrollen så styr man eventuell mediaspelare (standard inställning som självfallet går att “map:a om” via Roccats programvara “Swarm“.) I mitt fall så kunde jag ge kommandon som play/plause, föregående låt, nästa låt samt volym upp och ner via endast scorllhjulet(!)

Vad är då detta “Swarm”? Jo, det är dels den mjukvara som man använder för att göra inviduella inställningar för musen (så som att map:a om knappar, justera färger samt anger DPI-värden) så är det även ett central nav/hub där man även kan konfigurerar och “para ihop” sina andra Roccat enheter som stödjer “Swarm”. T.ex. så finns det så väl ett tangentbord och headset med AIMO-teknologin (RGB-färger) som man kan “lägga ihop” och se till att det är samma färgschema som rullar genom samtliga sina enheter mm.

När det kommer till spelande, vilket trots allt musen ändå är skapad för, så har jag testat den i så väl Minecraft som Playerunknown’s Battlegrounds och Fortnite. Och visserligen så gick det så sisådär i de två sistnämnda men det, kanske beror på andra faktorer än själva pekdonet (med andra ord att jag har en bit kvar innan jag kan kalla mig för proffs 😉 ) att det inte faller ut bättre än det gjorde.

Nu är jag “by no means” någon typ utav elit-användare men har tidigare erfarenhet utav b.la. Logitech (och diverse no-name möss som inte ens är värdiga att använda som referens material) och min första tanke när jag fattade greppet om Kone:n så var det att den kändes välbyggd, stabil och gedigen, vilket var en positiv överraskning då jag mer eller mindre saknade något som helst referensvärde när det kommer till Roccat och deras produkter. Återigen så blir ordspråket “döm inte boken efter dess omslag” aktuellt och frågan som jag ställer mig själv medens jag gladeligen rekommenderar denna, i mina ögon högst kompetenta och nästintill-perfekta musen.

Tekniska specifikationer
DPI12000
Minne512 kB
Svarstid1 ms
Uppdateringsfrekvens1000 Hz
Anslutning1,8 m flätad USB-kabel
Det här är en recension i samarbete med Roccat. (Läs mer om vad det innebär)

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid