ROCCAT Kain 120 AIMO

Produktbeskrivning

ONE CLICK AHEAD

The Kain has been a long time coming. It was obsessed over, but in the best possible way. The starting vision was to create the best possible click, but this evolved into a meticulous analysis of just about every part of the mouse. We remastered each detail, from the shape to the internal mechanics to the surface material. We don’t use the word lightly, but we’re proud to call it our masterpiece.

Feels as good as it looks

The Kain’s shape was born out of a meticulous process involving two years of research and rigorous testing. The goal was to create an exceptionally refined and ergonomic build that doesn’t distract or limit you. Every part of the Kain – from the shape to the buttons to the scroll wheel – was finely crafted with care and precision. We’re confident that you can see what we put into it from the very first look.

Titan Click – our best click yet

The Titan Click is what happens when ROCCAT completely overhauls the mechanics behind a mouse click. Leaving no stone unturned, every part of the mechanism was optimized in pursuit of delivering the perfect click. The split-button design with optimized switch location mean you can easily feel the difference in distinction, motion and precision.

Mer information om ROCCAT Kain 120 AIMO

"Gedigen mus med old-school-utformning"

ROCCAT Kain 120 AIMO är en av sex (egentligen tre) möss i den nya Kain-serien från ROCCAT. Denna nya serie möss har utrustats med helt ny teknik för klick och skrollhjul. Utformningen får en att minnas tillbaka till gamla klassiska möss som man började använda för gaming för flera år sedan. Det är en väldigt rund mus för att vara 2019.

Sensor

Owl-Eye-sensorn som används i Kain 120 är vid det här laget en inarbetad sensor som presterar på topp. Jag skulle inte ta i om jag säger att det är en av de bättre sensorerna på marknaden just nu. Med många inställningsmöjligheter ger denna sensor en bredd som kan passa den mest petiga. Sensorn levererar upp till 16000dpi, 50G acceleration och med justerbart lyftavstånd.

Det finns egentligen inte så mycket att säga som inte redan är sagt om ROCCATs Owl-Eye-sensor. Den levererar toppklass även i Kain 120.

Ny teknik för klick

ROCCAT har i och med Kain-serien helt omarbetat tekniken för musklick, med så kallade Titan-brytare. Det här är garanterat något man känner direkt. Från det första klicket så levererar denna teknik tydliga och precisa klick. Det spelar ingen roll var du träffar med fingret på en klickyta, det är exakt precision. Det gör att du får precision oavsett hur du håller musen och oavsett om du har små eller stora händer.

 

Man har även uppdaterat tekniken för skrollhjulet. Det här är en intressant uppdatering som man behöver lära känna innan man kan uppskatta den. Vid en första användning kan hjulet känns väldigt trögt. Jag personligen kan vara lite av en “kaninskrollare”, snabbt upp och ner. Jag kan därmed uppskatta ett lättskrollat hjul. Men hjul som är för lätta att rulla kan åt andra sidan vara svåra att vara precis med, så som i spel. Här har det nya skrollhjulet i Kain 120 något spännande att bjuda på. När du börjar använda hjulet mer så märker man att motståndet blir större vid långsam rullning och tvärtom vid snabbare rullning. Med andra ord den perfekta konfigurationen för ett skrollhjul i min mening. Kain har dessutom den bästa typen av skrollning, nämligen stegad.

Ergonomi

Kain 120 är inte överdrivet ergonomisk i sin utformning. Du har t.ex inte dessa tydliga greppytor och skåror för fingrarna som många andra möss idag. Musen är i sin utformning mer rund än något annat. Lite mer som mössen såg ut förr. Det är dock inte så att det gör musen oergonomisk. Man har en tydlig lutning på musen, både framåt och åt sidan. Det tillsammans med den runda formen gör att du får ett naturligt grepp runt musen. Du blir kanske inte lika flexible med fingrarna, men det behöver du inte med en rätt avskalad mus när det kommer till antalet knappar. Musens låga vikt på 89 gram gör att när du har ditt grepp så är det lätt att hålla det. Man har även, precis som i tidigare möss, en ytbehandling som är greppvänlig.

Detta är en utformning som får mig att känna mig hemma från förr och jag blev snabbt kompis med den lilla bollen i handen.

Sammanfattning

Utformningen kan bli en vattendelare. Det är inte den mest ergonomiska musen och med små händer kan det bli svårare att greppa. Men ROCCAT Kain 120 AIMO är en mus som levererar exakta klick med ny teknik och som bjuder på en ny intressant lösning för skrollhjulet. Owl-Eye-sensorn levererar som alltid på hög nivå.

Är du en old-school-gamer så kan det här kännas väldigt bekant på ett positivt sätt.

Har du fler ROCCAT-produkter så är AIMO-funktionaliteten extra trevlig för att matcha upp din setup med snygg belysning. Med en prislapp på mellan 700-800 kr så går det dock inte riktigt att ge Kain 120 ett toppbetyg, men man är inte långt från det.

Tekniska specifikationer
Typ av rörelseläsareOptisk ROCCAT® Owl-Eye
Rörelseupplösning16 000 dpi
Acceleration50G
Max polling rate1000Hz/1ms
AnslutningKabelansluten (1.8m)
FunktionerRGB LED-belysning
Vikt89 g
Det här är en recension i samarbete med Roccat. (Läs mer om vad det innebär)

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid