ROCCAT Dyad

Produktbeskrivning

Dyad är musmattan som förenar både de gamers som föredrar tyg och de som föredrar hårda ytor. Bestående av tre separata lager och förstärkt med en kärna av solitt stål, erbjuder den flexibiliteten och kontrollen hos tygytor och hållbarheten och pålitligheten hos hårda ytor. Dyad gör tyg slitstarkt!

Mer information om ROCCAT® Dyad

"Slimmad kvalité"

ROCCAT Dyad är en musmatta som verkligen osar kvalité och där man tänkt på detaljerna. Plötsligt älskar min mus även kanter.

En musmatta kan kanske ses som en liten del av en dator-setup, men det kan vara en så viktig del för att få den rätta känslan. Eftersom jag pysslat med datorer sedan -94 så har jag betat av min skära del av musmattor. Med åren har man även lärt sig att det kan vara värt att lägga ett par slantar på en “riktig” musmatta och inte bara nöja sig med diverse reklamvarianter.

ROCCAT Dyad är en musmatta som känns rätt redan innan du fått den ur förpackningen. Den väger inte överdrivet, metalldel till trots. Tyget ovanpå musmattan är slät och känns gediget. Den undre delen är beklädd med en gummiyta format som tusentals små fötter. Att en musmatta ligger still är väldigt viktigt, inte minst när man spelar. Dyaden ligger där du lagt den, utan att för den vara svår att flytta.

Jag har testat ROCCAT Dyad med tre olika möss och alla typer av glides verkar gilla underlaget. Mössen glider precis rätt. Inte för mycket och inte för lite. Man vill ha den där sköna mellanvägen.

Vem känner inte igen det där med att tygklädda musmattor rullar upp sig i kanterna? ROCCAT verkar ha tänkt på detta och gjort så att tyget går ut lite längre runt kanterna och lägger sig mot bordet. Det finns med andra ord inga riktiga kanter att varken fastna i eller rulla upp. Detta gör även att om du kommer nära kanterna med musen så märker du det knappt, vilket är en fördel vid yviga rörelser i t.ex snabba spel.

En stor fördel med att ha en metalldel i musmattan är att den blir lite styv och alltid ger dig ett slätt underlag att röra dig på. Kanterna på skrivbordet finns inte längre.

Sammanfattningsvis så har jag egentligen inget negativ att säga om ROCCAT Dyad. Det är en riktigt solid, tunn musmatta med rätt glid till ett bra pris. Jag tror det kan bli en riktig trotjänare närmaste åren.

Tekniska specifikationer
MaterialTyg (ovansida), metall (insida), gummi (undersida)
Tjocklek1.5 mm
Storlek325 × 255 mm
Det här är en recension i samarbete med Roccat. (Läs mer om vad det innebär)

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid