Resident Evil: Retribution

Synopsis

Umbrella Corporations dödliga T-virus sprider sig över jordklotet och förvandlar vanliga människor till horder av odöda. Människorasen är på väg att utrotas och endast ett hopp återstår: Alice (Milla Jovovich). För att slutföra sitt uppdrag kämpar hon sig fram genom städer och tvärs över kontinenter – allt detta inne i Umbrellas främsta forskningsanläggning. Gamla vänner blir nya fiender när hon kämpar för att fly och upptäcker att allt som hon tror på kan visa sig vara fel.

"Vedergällning med specialeffekter till förbannelse"

Som alltid när det kommer till Resident Evil så är det en maffig CGI-miljö efter en annan. Många specialeffekter och stundtals mäktiga fightingscener. Dessvärre så verkar det som man helt tappar greppet här och bara matar på actionscen efter actionscen utan att faktiskt bry sig om konceptet eller handlingen. När man tappar allt förutom dom rena actionscenerna så uppmärksammas man samtidigt mycket mer på alla specialeffekter som har används, hur välgjorda dom är och här börjar det spricka i sömmarna. Man kan tro att det är tv-spelsliknande animering man tittar på till och från.

Eftersom man helt koncentrerat sig på att det ska vara action så har man även övergett allt vad dialoger heter, skådespelarinsatserna blir märkliga och i det stora hela rätt mediokra. Ibland får man nästan intrycket av återvinning av scener från tidigare filmer, och inte på ett bra sätt

Man kanske skulle låtit 4an bli den sista filmen i serien? Jag har både spelat spelet och gillat tidigare filmer, men det här blir nog slutstationen för Resident Evil.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

Notifiera mig vid
avatar