Rabbit Hole

Synopsis

Vi möter Becca och Howie mitt i den uppslitande sorgen, åtta månader efter att deras fyraåriga son Danny omkommit i en bilolycka. Howie klamrar sig fast vid alla minnen av sonen medan Becca tröttnar på all sorgknarkande gruppterapi, vägrar lyssna på sin mammas råd och blir ovän med familjens hund. Hon känner att hon måste sälja huset och skynda vidare. Med precis skärpa skildrars Beccas och Howies sorgearbete med varm och säregen humor och den största tragedin på ett sätt du aldrig kunnat tänka dig.

"Långdraget och dravligt om det värsta en förälder kan gå igenom"

Självklart är det en gripande hsitoria och jag tror inte man måste ha egna barn, än mindre ha förlorat ett för att inse att det är en hjärtslitande upplevelse som alla helst skulle slippa.

Filmen gör sitt bästa för att visa hur olika vi kan vara när det gäller att hantera sorg, förmodligen finns det lika många sätt som det finns individer, vilket filmen faktiskt lyckas spegla på ett bra sätt. Tyvärr blir det alldeles för långdraget och känns bara dravligt till slut. Jag är inte okänslig, men att bara se deprimerade människor som dessutom börjar bråka med varandra om det hela i en och en halv timme kräver något mer än det här för att man ska orka med. Det kommer liksom aldrig ett lyft eller någon variation i stämningen, utan allt driver på i samma takt och tempo och känslostämning. Skulle jag hoppa in på valfritt ställe i filmen skulle jag ha svårt att märka om det var början, mitten eller slutet.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid