QPAD DX30

Produktbeskrivning

The brand new QPAD DX 30 re-invents the era of FPS Gaming-Mice. With its slim form factor, light weight and the ergonomic shape it is the perfect choice for Hardcore-Gamers.

The resolution of the Gaming-Mouse is adjustable by hardware in steps of 500, 1000, 1500, 2000, 2400 and 2800dpi. A truly highlight is RGB colour system of the mouse. It adds the style to your skill.

The innovative ergonomic right-hand design and the special soft-touch surface secures that Gamers hands will never slip off the mouse again. The elegant silk-black mouse also comes with a very flexible cable with a length of ca. 1.8m

  • Designed for the right-handed use with perfect grip due to it’s softtouch-surface.
  • The simple and lightweight design gives you perfect control and quick response.
  • Great comfort and incredibly ergonomic shape – optimized for long gaming sessions.
  • Plug and play, without any drivers, easy to install.
  • Professional pixel precise DPI settings due to it’s great ADNS-5050 high end gaming sensor (adjustable DPI modes: 500/1,000/1,500/2,000/2,400/2,800).
  • Integrated DPI button to switch fast between different DPI modes.
  • USB polling rate up to 1,000 Hz ultrapolling (adjustable polling rates: 125/500/1000 Hz).
  • RGB multi-effect LED lighting with three different lighting modes: Neon, Breath and Static ,the colors would change with different DPI stage.
  • Provides the most sensitive and reliable Omron micro-switch.
  • 8m braided cable for long lifetime & golden plated USB plug for ultra fast response.
Mer information om QPAD DX30

"Snygg budgetmus med mer att önska"

QPAD DX30 är en en företagets budgetmöss för gaming. Den kan i skrivande stund bli din för runt 350 kr. Dessvärre så känner man rätt snabbt att detta är just en budgetmus. Framför allt så är det byggkvaliteten som ger detta intryck. Det är en rätt plastig mus som känns tunn på vissa sidor.

Sensor

Rörelsesensorn är en ADNS-5050 där du kan ändra DPI-inställningar i 7 lägen från 500 till 3000 dpi. Du kan dock inte göra det med mjukvara eftersom någon sådan inte följer med musen. Du har dock 2 stycken DPI-knappar under skrolljulet för att enkelt kunna ändra inställningarna.

Jag har under mina tester med musen svårt att bli kompis med denna sensor. Det är generellt skapligt bra precision, men den har lite konstigheter för sig i bland. Framför allt så är sensorn för känslig när du lyfter musen för att få svängrum. Den läser av underlaget trots att musen är 1,5-2 cm ovanför bordsytan och gör det då dåligt. Det gör att när du vill ta omtag så får du göra det flera gånger för att hamna där du vill. Det blir ett irritationsmoment med denna mus.

Form

DX30 har en låg profil och är väldigt lätt att greppa och få ett bra grepp om. Den går även att används som vänsterhänt. Det är inte någon jätte-ergonomisk mus, men tillräckligt för att den ändå ska bli bekväm att använda. Det finns greppytor på båda sidorna av musen vilket gör att det är lätt att hitta ett naturligt grepp för tummen utan att glida runt. Jag gillar denna typ av enkelhet i den ergonomiska formen. Det gör det lätt att anpassa sig till.

Utseende

Utseendet är en av de starka sidorna av denna mus. Vanligtvis får man inte RGB-belysning i den här prisklassen. Nu är det inte någon anpassningsbar belysning, men programmeringen av denna är så pass välgjord att det inte gör något. Belysningen syns på flera delar av musen. Skrolljul, dpi-knappar, logotyp, små stripes på sidorna och inte minst så har man en rand som går hela vägen runt musens botten. Denna rand med belysning som går runt hela musen gör sig riktigt bra och ger ett snyggt sken mot musmattan.

Sammanfattning

Det första man ska ta i beaktande här är priset. För ca: 350 kr så får man mycket mus för pengarna. Vill du ha en riktigt snygg mus med RGB-belysning men inte lägga hela månadspengen så är det här ett alternativ. Uppsättningen av knappar är det antal man kan förvänta sig i denna prisklass. Sensorn och byggkvaliteten har mer att önska men är ändå under förutsättningarna helt ok.

Tekniska specifikationer
SensorLaser (ADNS 5050)
Antal knappar7
Max polling rate1000Hz/1ms
Rörelseupplösning3000 dpi
AnslutningKabel (1.8 m)
FunktionerRGB-belysning
Det här är en recension i samarbete med QPAD. (Läs mer om vad det innebär)

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid