Passion

Synopsis

Noomi Rapace och Rachel McAdams spelar huvudrollerna i denna nervkittlande thriller från spänningens mästare Brian De Palma. Isabelle (Rapace) arbetar på en stor reklambyrå där hon har utvecklat en nära relation, full av beundran, till sin chef Christine (McAdams). Men när Christine förödmjukar Isabelle samt stjäl en av hennes provokativa kampanjer och presenterar den som sin egen, beslutar sig Isabelle för att ta en dödlig hämnd. Ett steg i taget sjunker de djupare och djupare in i ett spel av förförelse, manipulation, dominans och förtryck.

"Passion utan glöd"

Det här är en re-make av den franska filmen Crime d’amour, skapad för fransk TV och det här är nog precis vad man kan kategorisera som en typisk TV-film.

 har inte gjort något på fem år och det är lite som hans glansdagar är över. Visst är det en film med stil och viss känsla, men som faller på en seg och utdragen handling som inte skapar välbehövlig mystik och thrillerkänsla. Det är mer pråligt och stilfullt än passionerat och det är väl kanske lite av vägen det tar med  vid rodret. Han gör helt enkelt det här för rörigt för att skapa den rätta känslan.

Jag har väldigt svårt att placera  som skådespelare. Personligen tycker jag nog att hennes insatser är alldeles för ojämna.  däremot levererar allt som oftast och hon är nog en av filmens få höjdpunkter.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid