Oceans

Synopsis

De stora oceanerna täcker två tredjedelar av jordens yta. Bara en bråkdel har utforskats. Tills nu.

Oceanerna - den okända värld som är början på allt liv visas för första gången upp i all sin skönhet, och rikedom, sin grymhet och sin förkrossande kraft.

Under sammanlagt sex år genomfördes inte mindre än 70 expeditioner på 50 olika platser i världen - alla under havsytan. 12 produktionsteam filmade över 100 olika djurarter, i situationer och miljöer det tidigare inte varit möjligt att filma. Man fick helt enkelt uppfinna ny teknik och avancerad utrustning för att lyckas fånga det omöjliga på bioduken.

"Konstant Wow-faktor"

Man kan inte annat än förvånas, underhållas men även bli tillrättavisad av en film som denna. Med magiska och magnifika scener som gör sig bra på Blu-Ray dessutom så dröjer det inte länge innan man finner sig själv sittande och bara gapar av förundan och känner sig som en femåring som har näsan intryck på godisaffärens fönster.

Samtidigt som man sitter och förundras över hur vacker filmen är så är det minst lika kul att se något djur man aldrig har sett förr, och förundras över vad det är och vilken roll den spelar i naturen. Om jag skulle beskriva denna dokumentär skulle det bli detsamma som TT beskrev den: ”Det är Disneys ”Fantasia” under ytan”.

Det som är bra med dokumentären är att den bara inte visar en massa djur som leker utan den flikar även in avsnitt i filmen som skaparna har lagt in för att vi ska få oss en tankeställare om hur vi behandlar våran planet dels med att utrota djur, men även hur den globala uppvärmingen påverkar haven och dess invånare. En ack så tänkvärd och nödvändig känga som är välbehövlig i dagens samhälle.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid