Northern Soul

Synopsis

“Northern Soul” är berättelsen om en ungdomskultur under 1970-talet, som förändrade en generation. Två unga män, som inte längre nöjer sig med en framtid fylld av småstadsliv och fabriksarbete på ett löpande band, drömmer om att resa till Amerika för att hitta sällsynta skivor, som kan hjälpa dem att bli diskoscenens bästa DJ:s. Resan tvingar dem att konfrontera rivalitet, våld och drogmissbruk, och deras vänskap prövas till det yttersta. Det här är Northern Soul.

"Av soul-älskare, för soul-älskare"

Northern Soul är en symbios av brittisk ungdomskultur, soul-musik och 70-tal. Även om jag inte har någon speciell koppling till soul-musik eller 70-talet (var inte född än) så är det intressant att få en inblick i olika kulturer och hur dom växte fram. England har dessutom genom historien varit ett rätt strikt samhälle som gör den här uppkomsten av kulturer än mer intressant, både i det positiva och det negativa.

Trots att filmen har tydliga karaktärer så är det dansen, musiken och känslan till den som driver filmen.  Allt förmedlas med en genuin känsla och det märks att det här är skapat av soul-älskare.

Jag kan inte minnas att jag sett någon av huvudrollsinnehavarna i något tidigare. Det känns som en bra sammansättning och där en film inte är så karaktärsdriven som här så är det nog viktigare att man håller en jämn nivå, vilket man gör här. Du tänker egentligen inte på insatserna och det är nog ett riktigt bra tecken.

1
Kommentera

avatar
1 Kommentartrådar
0 Trådade svar
0 Följare
 
Kommentar med flest reaktioner
Hetaste kommentarstråden
1 Kommentarsförfattare
Barry Appleby Senaste kommentarsförfattare
  Prenumerera  
nyast äldst populärast
Notifiera mig vid
Barry Appleby
Gnu
Barry Appleby

Den passar in i en tradition av filmer ägnade arbetarkalsslivet i Norra England, ett område som sklijer se avsevärt från Södra England.