A Muppet Family Christmas

Synopsis

Kermit and his friends spend Christmas staging a surprise visit to Fozzie Bear's mother's farm.

"Mysighetsfaktorn är på topp"

Vem älskar inte Mupparna? De är härliga, underbara och har humor. Det är svårt att inte uppskatta dem, och ännu mindre när de tar fram julkänslan hos oss alla. A Muppet Family Christmas är en gjord för TV special som sändes 1987 (30 års jubileum). Där inte bara mupparna som är med. Utan även Sesame Street, Fraggle Rock och Muppet Babies. Så det är en extra julgåva till alla “puppet” älskare.

Handlingen är inte särskilt speciell. Mupparna ska spendera jul hos Fozzies mor. Men det slutar med att alla tar och spenderar julen hos henne istället. En äldre herre som bokat stället över julen blir lite kinkig, men övervinns ganska så snabbt. Den största dramatiken inträffar när en snöstorm inträffar. Och Miss Piggy är på väg mot stället. Vilket gör att Kermit blir orolig.

Men det är inte handlingen som gör att man gillar denna special. Det är vad den ger för känsla. Det är en varm och mysig känsla man får när man tittar på den. Den där perfekta stämningen som tillför att komma i rätt ställning inför julen. Humorn är inte i fokus, men det är kul när Swedish Chef försöker jaga en kalkon. För att senare vända på allting, och börja jaga Big Bird från Sesame Street. Det var en udda känsla man fick. Men som försvann snabbt. Då Big Bird började sjunga en jullåt och Swedish Chef fann i hans hjärta att det var fel.

Mot slutet när de sitter vid brasan och sjunger, går det inte att bara önska man satt där med dem. Och sjöng med dem. Visst kan sjungandet pågå lite för länge (nästan 10 minuter). Men samtidigt kan jag inte neka att det sätter en i rätt stämning inför julen. Mysigt som fan är vad det var i alla fall.

I sin helhet är detta en julspecial som lär gå hem hos en del. Framför allt om ni älskar Jim Hensons produktioner och de olika showerna han skapade. Men trots att den är från 1987, känns den inte utdaterad och levererar julkänslan på ett bra sätt. Handlingen kanske inte är så mycket att hänga i granen. Men det är inte fokuset här. Fokuset är stämningen och mysighets faktorn, vilket filmen verkligen levererar på. Jag önska jag kunde spendera en jul tillsammans med dessa mupparna, sjungandes framför en brasa. Och bara ha det mysigt och härligt.

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid