Mud

Synopsis

Ellis och hans vän möter den mystiske Mud (M.McConaughey) som gömmer sig på en öde ö. Mud berättar att han tagit livet av en man för att skydda sin flickvän och nu är efterlyst. Nyfikenheten vinner över rädslan och pojkarna enas om att hjälpa Mud förenas med sin älskade Juniper (R.Witherspoon) för att fly tillsammans med henne, men de inser snart att sanningen är farligare än de kunnat ana.

"En modern Huckleberry Finn med en tvist"

Två grabbar som har ett äventyr som visar sig vara mer än dom är beredda på. Ett drama som känns mer genuint än något jag sett på länge.

Åt ena sidan så är det här mer av ett äventyr med två unga grabbar som lever längs floden och har sina vardagliga upptåg, lite så att det drar tankarna till “Huckleberry Finn”. Åt andra sidan så är det ett drama som visar flera sidor av vad kärlek kan ställa till med.

Man bjuds på Matthew McConaughey i en sån där roll som passar honom så grymt bra. Den där mystiska mannen som är lite udda. Alla roller känns helt rätt, man har lyckats riktigt bra med rollsättningen.

Vad som verkligen utmärker den här filmen är hur varje scen känns äkta, tillsammans men den genuina handlingen blir det här mycket sevärt.

Kommentera

1 Kommentar till "Mud"

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst populärast
Notifiera mig vid
Carl Stridsberg
Gnu

En film jag gärna ser. Tack för tipset!