Mother and Child

Synopsis

Tre kvinnor, mödrar och döttrar. Alla lever de i Los Angeles, omedvetna om hur stor påverkan deras liv har på varandra. 51-åriga Karen som tvingades vid 14 års ålder adoptera bort sin dotter Elizabeth, dottern som adopterades bort, är en moderlös, känslokall karriärkvinna. Lucy är en varm och öppen företagare och hustru. Hon kan dock inte ge maken det barn han så hett efterlängtar.

"Underbar film om livets upp- och nedgångar"

I Mother & Child får vi stifta bekantskap med Karen som vid 14 års ålder tvingas adoptera bort sin dotter. Elizabeth, dottern som blev bort adopterad & Lucy en varm och godhjärtad kvinnan med allt förutom egna barn.

Det har inte gått en dag senbadoptionen utan Karen tänker på sin lilla flicka som hon lämnade bort, fast än att Karen inte vet om dottern ens är vid liv så skriver hon brev till henne som aldrig postas, köper födelsedags presenter och lever sitt liv som att hennes barn skulle varit där.

Elizabeth är en känslokall karriärskvinna som vet vad hon vill i sitt liv, oavsett om det skadar någon på vägen eller inte, bara att hon får sin vilja igenom men detta håller sakta på att förändras. Lucy är den varma, snäll och ömsinta kvinnan som har precis allt hon vill ha, egen firma, en underbar man, men det hon saknar är ett barn.

Filmen känns en anningen konstig och kall dom första fem minuterna då man snabbt ska introduceras till scenariot hur Karen blir gravid och slutligen adopterar bort sitt barn. Allt eftersom filmen sedan rullar på så fångas jag upp mer och mer och imponeras av filmen, inte allra minst av Naomi Watts och Samuel L. Jacksons prestationer. Filmen är vacker på alla sätt och vis, den har ett underbart soundtrack och ett minst lika vackert foto som tillsammans trollbinder tittaren och man vill bara ha mer av det underbara.

Kul kuriosa är att både Samuel L. Jackson och Jimmy Smits båda två har varit med i Star Wars.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid