Morning Glory

Synopsis

Morning Glory är en komedi om en ung nyhetsproducent (Rachel McAdams) som tar sig an utmaningen att återuppliva ett morgonprogram som definitivt har haft sina bästa dagar. Harrison Ford och Diane Keaton spelar nyhetsankarna som aldrig kan dra jämt och filmen är en berättelse om kärlek och livets vanliga och ovanliga utmaningar.

"Småmysig feelgood-film som får en att småle"

Becky (Rachel McAdams) tror att hon fått drömjobbet som producent till ett TV-program i New York. Men allt blir inte riktigt som hon tänkt sig när de två programledarna Mike (Harrison Ford) och Colleen (Diane Keaton) råkar ordentligt i luven på varandra i direktsändning. Att få programmet på fötter igen kommer att kräva ett mirakel med de excentriska medarbetarna och knasiga inslagen, men Becky är redo för utmaningen.

Så fort man ser trailern eller för den delen får syn på omslaget till ”Morning Glory” så känner man på direkten att detta är långt ifrån tidernas mästerverk, men för den delen inte historiens sämsta. Men när man ser Harrison Ford spela en sur, gammal och försupen nyhetsankare som till råga på allt ser sig som journalismens okrönte kung, ja då börjar jag fundera på om det inte är dags för Ford att göra som Sean Connery och pensionera sig själv innan flaggan slår i baken.

För att inte tala om Diane Keaton, egentligen inte har gjort något stort på den senaste tiden, och som alla känner igen men vet inte riktigt varför. Nej, det som räddar denna film ifrån att floppa totalt är den underbara Rachel McAdams som ända sen ”The Notebook” har fortsatt att imponera och glänsa med sin förmåga. Och tillhör man generationen som undertecknad som växte upp under 90-talet så var det extra kul att se Jeff Goldblum i en mindre roll.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid