Moneyball

Synopsis

Oakland Athletics general manager Billy Beane (Brad Pitt) utmanar systemet och trotsar sunt förnuft när han tvingas bygga ett helt nytt lag utifrån en mycket begränsad budget. Trots motstånd från de gamla spelarna, media, fansen och deras egen tränare (Philip Seymour Hoffman) tar Beane med hjälp av en ung ekonom (Jonah Hill) fram ett helt osannolikt lag och förändrar spelreglerna för all framtid.

"Verklighetsbaserad film med Brad Pitt i absolut toppform!"

Jag formligen älskar när man stöter på filmer som jag varken har hört talats om eller vet något om storyn innan och speciellt om det är filmer som fångar ens intresse och som får en att tänka till. Visserligen så kanske det inte finns så jätte mycket att diskutera om just baseball, men sättet som används att berätta om sporten i filmen är alldeles underbar och jag känner mig genuint intresserad av storyn, även om filmen i stort handlar om sport vilket i normala fall inte brukar intressera mig ett dugg.

Brad Pitt gör en strålande insats och han visar att han kan hantera drama med bravur. Filmens skräll måste jag ändå säga är Jonah Hill, vanligtvis så brukar jag må illa av att se allt hans karaktärer gör och bara tanken på honom gör mig illamående, men i den här filmen så visar han sin absolut bästa sida, som dramatiker, och om jag vore i hans skor skulle jag överge de övriga filmerna som endast är miserabla försök till komedi.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid