Laputa – Slottet i himlen

Synopsis

Laputa - slottet i himlen handlar om den unge föräldralösa Sheeta, som äger en kristall från det mystiska landet Laputa.

När Sheeta möter Pazu gör de gemensam sak i sina försök att rädda det mystiska landet som flyter i himlen.
Hayao Miyazaki slog igenom med den fantastiska Spirited Away, som även vann en Oscar® för bästa animerade film. Därefter har han haft stora framgångar med bland andra Min granne Totoro, Det levande slottet, Kikis Expressbud och Porco Rosso.

"Underbart charmig och förtrollande film"

När det kommer till Studio Ghibli så är det inte mycket jag kan komma på att klaga på och det gäller nästintill alla de filmer jag har hitintills hunnit med att se från denna underbara studio. En av deras tidigaste verk är Laputa – Slottet i himlen och som näst intill alla deras filmer så bjuds man på ett magiskt äventyr som bara får en att sitta och häpna åt det hela.

Som standard när det gäller Studio Ghibli så är det alldeles underbara karaktärer som visar att dom minsann kan. Kombinera det hela med designen som används till dels karaktärerna men även farkoster och fartyg som tillsammans med allt annat som finns i bilden ger en härligt skön känsla av futuristiskt teknologi som blandas ihop med hur man för i tiden trodde att det skulle se ut i framtiden.

Slår man samman alltihop både vad det gäller sköna karaktärer, design och faktumet om att det är ett riktigt bra story, så får vi en härlig mysig familjefilm som både stora och små kommer att älska.

 

 

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid