La La Land

Synopsis

Upplev filmen som tog världen med storm och blev årets stora Oscarsvinnare med hela sex priser. I La La Land möter den förhoppningsfulla skådespelerskan Mia jazzpianisten Sebastian i en bilkö och sakta men säkert utvecklar de ett förhållande som får hela staden Los Angeles att sjunga och dansa. Men kan Mias och Sebastians kärlek överleva deras stora ambitioner? Finns det överhuvudtaget plats för stormande kärlek när man försöker slå igenom i Hollywood? La La Land är både klassisk och modern och kommer att lämna dig med en sång i hjärtat och ett leende på läpparna.

"Emotionell berg-och dalbana som lämnar en alldeles upprymd"

Sällan har en film varit så hypad och så emotsedd som det charmiga berättelsen “La La Land”, dels pågrund av felet som skedde under Oscars-galan där filmen var nominerad till bästa film och vann priset i typ 3 minuter innan man kom på att det hade blivit fel och det var istället filmen “Moonlight” som hade vunnit.

Sen så har ju självfallet filmen lycktas bygga på hypen själv för att det helt enkelt är väldigt udda fågel i en tid av där man producerar filmer på löpande band efter en välanvänd gjutjärnsform. Det närmsta jag kan komma på som en jämförelse för att man ska ha lite anning är att den stundvis känns som “The Artist“.

Trots att jag har haft svårt för de båda huvudrollsinnehavarna så känns det som att det här är just den filmen som kommer att ändra på det hela och när eftertexterna börjar att rulla så känner jag empati och att så väl Stone som Gosling har varit grovt underskattade mig tidigare. En annan trevlig sak som måste poängteras är ju att filmen faktiskt är plåtad av den svenska Linus Sandgren och han fick faktiskt en av de 6 stycken Oscars-statyeter som filmen faktiskt fick behålla! 😉

Passa på att se något som står sig från mängden, fångar in en och får en involverad i berättelsen och som bjuder på fantastiska musik och inte minst det galet snygga fotot!

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid