Kick-Ass 2

Synopsis

Efter Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) galna bravader kommer nu en våg av korsfarare med hemmagjorda masker som leds av tuffa Colonel Stars and Stripes (Jim Carrey) och vår hjälte följer med dem på patrull. När dessa amatörsuperhjältar jagas av Red Mist (Christopher Mintz-Plasse) – som återfötts som The Mother F!?ker – kan endast Hit Girl (Chloë Grace Moretz) förhindra deras utplåning med sitt svingande svärd!

"Den typiska uppföljaren"

Jag gillade verkligen den första Kick-Ass. Vad man gjorde speciellt bra i den första filmen var att man skapade en riktigt bra balans mellan superhjältar och verkligheten. Mycket tack vare en stark story. Samma balans ser vi inte här i uppföljaren. Det går lite överstyr med superhjältarna och man tappar den där sköna balansen. Storyn är mycket mer lösryckt och jag tycker man gör en miss med att blanda in dom typiska high school-referenserna.

Vad som dock fortfarande gillas och som man känner igen från den första filmen är snabba, roligt kaxiga repliker, brutal action och fräck komedi.  och  håller 2:an på en anständig nivå.

Även om det här inte når upp till den första filmen så är det ändå en skön actionkomedi, som kanske blir den där typiska förbannelsen till uppföljare. Fortsätter man franchisen så hoppas jag att man går tillbaka mer till den första filmen igen med en lite starkare story.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

Notifiera mig vid
avatar