How to Be Single

Synopsis

Det finns bra sätt att vara singel på, det finns dåliga, och så finns det ... Alice. Och Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York City är fullt av ensamma hjärtan som söker efter den rätta. Och det de alla har gemensamt är behovet av att lära sig hur man bäst är singel i en värld där definitionen av kärlek ständigt utvecklas

"Bara en i mängden av rom-coms"

Det känns som att det finns mängder av filmer i samma genre; naiv tjej förlorar pojkvän och måste plötsligt anpassa sig till singellivet, galen vän visar vägen. Frågan är om denna film har så mycket nytt att tillägga?

Jag måste säga att den faktiskt inte följer den vanliga mallen utan hittar sina egna små vägar vilka kan vara både charmiga men ibland även värdelösa. Personligen tycker jag det blir för mycket fokus på förhållanden ändå trots allt, ändå slutar filmen på ett ganska oväntat sätt, inte alls med ett sagoslut där prinsessan får sin prins och lever lycklig i alla sina dagar utan snarare med en hel del ouppklarade “affärer”.

Återigen spelar Rebel Wilson den enda roll jag (alla?) någonsin sett henne spela och även om skämten är nya följer de samma mall som alltid i detta fall. I övrigt är inte skådespelarensemblen något som får filmen att lysa. Alla gör sitt jobb, men det är inget som riktigt lyfter. Inte heller handlingen är någon höjdare, det blir för många små storys som aldrig vävs ihop tillräckligt bra och det känns inte realistiskt.

Kort sagt duger filmen för stunden, men inte mycket mer än så faktiskt och om någon vecka är den bortglömd och har smält ihop med alla andra liknande komedier och Rebel Wilson – filmer.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid