Google Nest Hub

Produktbeskrivning

Används för sig själv eller med andra smarta högtalare

Hub kan användas helt fristående uppkopplad mot ditt trådlösa hemnätverk. Du får full funktionalitet med röstassistenten som blir en perfekt hjälpreda i de flesta situationer.

Har du andra smarta högtalare som exempelvis Google Home kan du även använda denna som en egen enhet i ditt multiroom-system där du kan ha samma underhållning i alla rum.

Bästa mjukvaran från Google

För att göra din vardag enklare och trevligare får du även det bästa från Googles mjukvaror. Använd olika tjänster som Google Maps, Google Calendar, YouTube, eller varför inte ha bildspel på med dina egna bilder från Google Photos.

Tydlig skärm i alla rum

Med en integrerad ljussensor kan ljusstyrkan anpassas beroende på hur ljussättningen ser ut just där den är. I mörkare omständigheter krävs inte samma ljusstyrka men för att du lätt skall se allt på skärmen i ett rum med starkare ljus får du styrka och därmed en klarare bild.

Utmärkt ljudupptagning och ljudåtergivning

Genom användning av två Far-Field-mikrofoner får du häpnadsväckande bra ljudupptagning med intelligent mjukvara för röstigenkänning. Skulle du ha på musik eller annan underhållning kommer Google Assistant ändå svara på dina kommandon göra det du ber om – även på längre avstånd. Det finns även en knapp som låter dig stänga av mikrofonen när du inte vill att Google Nest Hub skall höra vad som sägs.

För att du skall få ett dynamiskt och trivsamt ljud även i uppspelningen av din favoritunderhållning finns olika högtalare för olika ändamål. En högtalare på 2″ arbetar för att leverera hela frekvensbandet med klar diskant och dubbla 2″ passiva baselelement ger dig ett utökat djup i ljudbilden.

Koppla ihop ditt smarta hem

Med möjlighet till styrning av enheter i ditt smarta hem tar du enkelt kontroll i denna intuitiva panelen. Kompatibel med över 10000 smarta enheter från över 1000 fabrikat runt om i världen får du nästintill oändliga möjligheter.

Styr allt från lampor, termostater och kameror till lås och gör allt enkelt i ett lättöverskådligt gränssnitt eller med rösten. Be om att öka värmen i hemmet innan du kliver upp, starta kaffebryggaren, tänd belysningen, starta robotdammsugaren eller be om att få se vad en monterad övervakningskamera ser just nu.

Mer information om Google Nest Hub

"Smart skärm som skulle kunna mer"

Smarta prylar blir en allt större del av vår vardag. Vi har haft “smarta” TV-apparater och smartphones ett antal år nu. Vi ser fler och fler prylar som blir smarta. Man kan styra belysningen, få uppdateringar från tvättmaskinen osv. Det är här Googe Nest Hub kommer in i bilden och blir just en hubb i navet för att styra dina smarta prylar och vara din assistent.

Jag har under flera år använt en gammal surfplatta som väckarklocka och väderstation. Nest Hub har nu tagit över denna arbetsuppgift med extra allt. Att säga “Hej Google, godmorgon” och få ett “godmorgon” tillbaka med efterföljande väderprognos och senaste nyheterna från Sveriges Radio är riktigt mysigt. Hade Google-assistenten även kommit med en kopp kaffe så hade jag nog börjat gilla morgonen på allvar.

Komma igång med Nest Hub

Att komma igång med Google Nest Hub är enkelt. Du startar Google Home-appen i mobilen och konfigurerar enheten enklast därigenom. Du kan göra det mesta personligt genom att logga in på ditt Google-konto. Du kan även lära assistenten att känna igen din röst genom att upprepa de olika röstkommandona ett par gånger. Det är även enkelt att via Home-appen koppla ihop tjänster du vill använda tillsammans med din Nest Hub, så som Spotify, Netflix och Philips Hue.

Som en “always on display” så kan du välja vad som ska visas på skärmen när du inte aktivt använder den. Här har man val så som att visa sina bilder från Google Photos eller som i mitt fall, visa en klocka. Det hade inte gjort något om det hade funnits lite fler alternativ för utseende på klockan och möjligheten att samtidigt visa vädret just nu. Men så kan du snabbt få väder och väderprognos för kommande dygnet genom att fråga “vad det är för väder”. Temperaturen och prognosen visas samtidigt visuellt på skärmen.

Användning

Google Nest Hub är enkel att använda och många gånger kan du testa dig fram med vilka röstkommandon som fungerar, så länge du börjar med att säga “Hej Google”. Det kan dessutom ge dig ett och annat skratt. Jag kan tycka att för vissa kommandon så känns enheten något begränsad i vad den klarar att svara på. Ibland får man helt kort bara svaret “Jag vet inte riktigt hur jag kan hjälpa till”.  Nu är det här en enhet och en assisten som troligen kommer växa med tiden och hela tiden lära sig mer.

De två Far-Field-mikrofonerna snappar upp dina kommandon oavsett var i rummet du är, så länge det inte är annat buller eller ljud som stör. Högtalaren har ett tydligt och klart ljud som gör att det är enkelt att höra vad assistenten säger. Musik återges kanske inte ultimat, men det förväntar man sig kanske inte heller. Det är ändå mer kräm i högtalaren än vad man förväntar sig från en så pass liten enhet.

Jag har hemmabio-högtalare relativt nära min Nest Hub, ibland reagerar assistenten på ljud från dessa och man blir överraskad av ett svar på något man inte frågat. Men man kan när som helst stänga av mikrofonen med reglaget på baksidan av skärmen.

Något som är väldigt smidigt är att ställa alarm och lägga till saker i kalendern. Assistenten klarar av alla typer av tidsformat som du anger och kalenderuppgifterna du kan ange med bara röstkommandon överraskar positivt.

7 tumsskärmen känns alltid perfekt anpassad för ljuset i rummet tack vare en ljussensor som känner av omgivningen. Det gör att skärmen alltid är behaglig att titta på, även i ett kolsvart rum. Det är ingen högupplöst värstingskärm, men det behöver det inte vara heller. Gränssnittet känns väl avvägt och är mycket tydligt.

Klarar den allt?

Klarar assisten att svara på alla dina frågor eller utföra alla dina kommandon? Nej det gör den naturligtvis inte och ibland kan det kännas begränsat, t.ex att få svar på en enkelt Google-sökning kan verka omöjligt. Men det här är något som jag inte tror att man behöver oroa sig för med en sådan här enhet, den kommer att klara mer och mer ju fler användare den har och ju längre tid Google får utveckla den.

Jag skulle gärna sett att man kunde koppla fler appar mot enheten, något man hoppas kommer längre fram. T.ex en sådan sak som mer avancerade väderappar.

Sammanfattning

Google Nest Hub är en riktigt trevlig enhet som känns tydliga i alla sina aspekter. Tydligt ljud, bra ljudupptagning, tydligt gränssnitt. Enheten är ett gediget bygge som ger kvalitetskänsla rakt igenom. Där man kan önskar mer är egentligen bara mjukvarumässigt, men där man samtidigt har tillit till utvecklingen av densamma. Prislappen är berättigad för vad man får, som så ofta med Googles produkter.

Att tända sin smartbelysning med rösten är ju ändå rätt coolt och som ger lite sci-fi feeling.

Tekniska specifikationer
Skärm7 tum, pekskärm
GränssnittIEEE 802.11b/g/n/ac, Bluetooth 5.0
HögtalareAktiv, 80 db
Mikrofon2 st Far-Field-mikrofoner
StödGoogle Assistenten
ÖvrigtIntegrerad Chromecast, Multiroom-stöd
Det här är en recension i samarbete med Google. (Läs mer om vad det innebär)

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid