Gangster Squad

Synopsis

Året är 1949 och gangstern Mickey Cohen (Sean Penn) styr i Los Angeles. Polischef Bill Parker (Nick Nolte) tar hjälp av polisinspektör John O’Mara (Josh Brolin) för att skipa medborgerlig rättvisa. Polisinspektör Jerry Wooters (Ryan Gosling) blir också indragen när han faller för Grace Faraday (Emma Stone), den eleganta skönheten som Cohen betraktar som sin. Inspirerad av en otrolig, sann historia.

"40-tals gangsters som inte tar ut svängarna"

På pappret låter det här som något som skulle kunna bli riktigt bra. Filmen utspelar sig under 1949 och scenografiskt så fångar man nog det mesta, men känslan har dessvärre helt fallit bort. Istället för att göra något unikt så återskapar man något som du garanterat får känslan av att redan ha sett. Det känns som en bra uppsättning skådespelare som hålls tillbaka som marionetter och blir väldigt förutsägbara som karaktärer.

Jag gillade vad  gjorde med Zombieland, förhoppningen fanns att han hade gjort något bra av även det här. Det tycker jag tyvärr inte han har lyckats med.

Vad  gör med rollen som Mickey Cohen förstår jag faktiskt inte alls. Det ser ut som han suttit på ett hotellrum en vecka, kollat på så många gangster-filmer han hunnit med och sedan försökt efterlikna alla gangsterbossar han kunnat i denna roll. Karaktären blir inte trovärdig trots att den baseras på verkligheten.

Sågningen så här långt till trots så finns det något som håller tillbaka Gangster Squad från att bli ett bottennapp, actionscenerna. Dom är brutala, rakt på och för all del rätt snygga. Och även om handlingen är väldigt klyschig så är den skapligt solid, troligen med verklighetsbasering att tacka.

Det här hade kunnat vara så mycket mer än en skaplig action.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid