Emperor

Synopsis

En film inspirerad av verkliga händelser med MATTHEW FOX och Oscar®-vinnaren TOMMY LEE JONES. När andra världskriget tar slut i samband med att kejsare Hirohito erkänner Japan besegrat blir det general Douglas MacArthur som tillfälligt måste ta över makten i det främmande landet, och avgöra kejsarens framtid. Generalen och hans medarbetare har 10 dagar på sig att avgöra om kejsaren, som dyrkas av befolkningen men samtidigt misstänks för krigsförbrytelser, ska straffas eller räddas. En hel nations öde står på spel.

"En skugga av det förflutna"

En film som baseras på ockupationen och efterspelen av historiens kanske hemskaste avslut av en krigsfront, atombomberna mot Japan.

Karaktärerna och rollsättningen är riktigt solid. Handlingen byggs på med inflätade tillbakablickar som höjer berättelsen. Dom japanska miljöerna av sönderbombade städer är väldigt talande. En välgjord och intressant film på många sätt och vis. Man bjuds även på ett sidospår för att mer känslomässigt investera i handlingen. Ett sidospår som filmen antagligen inte hade klarat sig utan.

Var filmen förlorar lite av sin dragningskraft är i dom rätt långsamma handlingsförflyttningarna. Det blir helt enkelt lite för torrt och vissa delar faller liksom i koma, för att sedan sakta trappas upp i takt igen. Intresset slocknar dock inte tack vare alla historiska delar och en berättelse om ett folks hängivenhet.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid