Edge of Tomorrow

Synopsis

Oövervinnerliga utomjordingar iscensätter en obeveklig attack på jorden, och major William Cage (Tom Cruise) befinner sig på ett självmordsuppdrag. När han dödas inom bara några minuter, kastas Cage in i en tidsloop, och tvingas leva ut samma brutala strider om och om igen. Med hjälp av krigaren Rita Vrataski (Emily Blunt), förflyttar varje strid dem närmare seger i den här intensiva actionthrillern.

"Framtidens D-day"

Tom Cruise visar återigen att han är ett fullblodsproffs. För mig är det här en film som smugit fram under radarn och överraskar positivt.

Man bjuds på ett väldigt intressant koncept som bygger på mangaberättelsen “All you need is kill” som nog inte så många har hört talas om. Man får med andra ord något relativt unikt. Man tappar inte detaljer som annars kan vara rätt vanligt med den här typen av sci-fi/actions. Handlingen känns genomtänkt. Trots många upprepningar som en del av handlingen så är det ändå inget som blir förutsägbart.

Välgjorda specialeffekter som smälter samman med det övriga gör att det här blir en sån där film så suger tag i dig så pass att du inte vill titta bort ens en bråkdel av en sekund, precis som en riktigt bra sci-fi/action ska göra.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

Notifiera mig vid
avatar