Due Date

Synopsis

Peter Highman, som väntar barn om fem dagar, försöker förtvivlat hinna med ett plan hem för att vara med på sitt första barns födelse. Hans planer blir dessvärre helt omkullkastade när han låter sig övertalas att göra resan med bil tillsammans med den aspirerande skådespelaren Ethan Tremblat. Resan över hela kontinenten visar sig bli en resa som förstör inte bara ett antal bilar och ett antal vänskaper utan också Peters nerver

"Helgalen roadtrip med Downey Jr. och Galifianakis"

I ”Due Date” får vi se Robert Downey Jr i rollen som Peter en stel, stram och ordentlig kostym-nisse som inte låter saker och ting hända oplanerat. Peter har nyss varit på en affärsresa och är nu på väg hem till sin höggravida fru som när som helst kan börja få värkar.

På flygplatsen så möter Peter på Ethan spelade av Zach Galifianakis, och låt oss säga att deras första träff går allt annat än smidigt då det hela slutar i att båda två får flygförbud och nu uppstår det problem hur dom ska ta sig Los Angels, Peter som ska hem till sin gravida fru och Ethan för att provspela för en större Warner Bros serie.

Det är intressant att se huruvida Downey Jr. tolkar sin roll som Peter då åtminstone jag är van vid att se honom i en röd järndräkt där han kickar skiten ur bovar och annat lösaktigt folk. Medens Galifianakis antagligen måste ha känt sig som fisken i vattnet med tanke på megasuccén ”Baksmällan” han har i bagaget.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid