Draktränaren

Synopsis

DreamWorks Animations Draktränaren har blivit en succé bland såväl filmkritiker som publiken. Här kombineras eldsprutande action, storslagna äventyr och skratt till en fängslande och ovanlig historia. Hicke är en ung viking som trotsar traditionen när han blir vän med en av sina värsta fiender – en vildsint drake som han kallar Tandlöse. Tillsammans tvingas detta omaka par att kämpa mot alla odds för att rädda sina världar i denna ”underbart roliga succé”! (Today).

"Animerat när det är som bäst!"

Efter succéer som Monster Vs. Aliens och Kung Fu Panda  sprutar DreamWorks ut succén Draktränaren! Detta mina damer och herrar, det är nog bland det bästa jag har sett i animerad väg. Filmen handlar om den lilla vikingen Hicke som bor i en liten by som har ett litet, eller snarare stort, problem med skadedjur, nämligen drakar.

Drakar som ständigt plågar byborna genom att attackera och lägga vingarna på deras boskap, och lika länge som drakarna har attackerat, lika länge har vikingarna försvarat sig. Under en av attackerna lyckas Hicke skadegöra den mystiska Nattfasan, draken som bara en dåre skulle möta ansikte mot ansikte.

Om jag ska vara ärlig så vet jag inte hur DreamWorks gör det, jag menar de hinner knappt spotta ut en ny rulle på DVD/Blu-Ray förrän det är dags för nästa att ha biopremiär, och det med bibehållen kvalité. Visst det är kanske inte i klass med Avatar men i snitt så ligger de väldigt bra till.

Om man ifrånser den underbara handlingen som till viss del känns så himla uppenbar (i det här fallet gör det ingenting) så är filmen charmig och jag kan inte låta bli att bli lite smått förälskad i den, och då är jag ändå mer än tre gånger så gammal som åldersgränsen för filmen. Förutom de underbara miljöer, häftiga actionscener & humor som genomsyrar filmen så bjuder den på framför allt på den underbara sensmoralen om vänskap. Allt detta bidrar till att Draktränaren är en given julklapp från tomten i år.

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid