Deadpool

Synopsis

Marvels skruvade anti-hjälte och fanfavorit dyker nu äntligen upp på bio. Den tidigare legosoldaten Wade Wilson får efter en rad experiment helande krafter. Han antar alter-egot Deadpool och med sina nya förmågor och en mörk humor jagar han mannen som nästan förstörde hans liv. Ryan Reynolds spelar Deadpool och i övriga roller ser vi bland annat Morena Baccarin (Homeland) och T.J. Miller (Sillicon Valley).

"Brutalt, fräckt och riktigt underhållande"

Nu för tiden känns det som filmer med superhjältar blir allt mer mainstream. Det är då man blir glad när det kommer filmer som Kick-Ass [1][2]Scott Pilgrim och inte minst Deadpool som är lite mer utanför boxen.

Deadpool är dock på många sätt en typisk superhjältefilm, den sorgliga bakgrundsstoryn, superkrafter, pojken som ska rädda flickan. Men ändå så annorlunda. Deadpool eller Wade, som han även heter, är självsäker, egoistisk och inte direkt pryd. Kanske inte karaktärsdragen man vanligtvis hittar hos en superhjälte.

Det märks att man redan från början utgått från att göra en barnförbjuden film. Man spar inte på krutet när det gäller varken gore eller det grova språket och det har Deadpool helt klart till sin fördel gentemot andra filmer i genren. Inte minst tillsammans med den fräcka humorn.

Något man kan lägga märke till är att det här är långfilmsdebut för regissören Tim Miller och det märks att han har ett förflutet med filmeffekter. Jag gillar Ryan Reynolds som Wade, han passar perfekt för karaktären. Någon som jag har lite svårare för är Morena Baccarin, hon gör ingen dålig roll och förstör på så sätt inte, men jag personligen kan inte riktigt med henne och hade hellre sett t.ex Mila Kunis i rollen som Vanessa. Håll utkik efter en av Stan Lees bästa cameos 😆

De snärtiga, fräcka skämten, det lite mer brutala och karaktären Deadpool gör det här riktigt underhållande. Missa inte förtexterna, de är lika roliga som resten av filmen.

Plejmo

Deadpool sågs via streamingstjänsten Plejmo

Kommentera

1 Kommentar till "Deadpool"

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst populärast
Notifiera mig vid
FRÖKENTV
Gnu

riktigt bra film 😀