Crimson Peak

Synopsis

När hennes hjärta blir stulet av en förförisk främling, sveps en ung kvinna bort till ett hus byggt på ett berg av blodröd lera. Huset är en plats fylld av farliga hemligheter som kommer att hemsöka henne för evigt. Mellan lust och mörker, mystik och galenskap, gömmer sig sanningen om Crimson Peak. Från regissören Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth) kommer ett gotiskt mästerverk med Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska och Charlie Hunnam i rollerna.

""

Skräck är nog inte riktigt min genre och ska jag vara ärlig har jag inte mycket för Mia Wasikowska. Tom Hiddleston gillar jag mer även om jag inte är en av dem som anser honom vara en av guds gåvor till mänskligheten/alla som tänder på män.

Därför var väl inte förutsättningarna för denna film de bästa på förhand om man säger så (även om jag uppskattat många av del Toros filmer hittills). Lägg därtill till förutsägbara händelser i handlingen (inte allt, men mycket), ologiska reaktioner och skeenden som sedan inte förklaras så har ni inte världens bästa film.

Den är inte dålig heller egentligen. Den har sina stunder av spänning, av mysterier och känslan av “hur ska detta lösa sig”, den har helt okej skådespeleri och de som är lagda åt det hållet hittar säkert massa tekniska vinklar som varit snyggt gjorda.

För min del blir det dock ingen favorit och denna gång är nog den enda gången jag kommer se denna film. Jag ångrar inte dessa minuter, men önskar helst inte återuppleva dem heller. 2,5 i betyg får avrundas uppåt denna gång.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid