Cobra

Synopsis

En fascistisk och sinnessjuk yxklan bryter sig in i folks hem och mördar slumpmässigt. De hade dock inte räknat med Marion "Cobra" Cobretti, en hårdför snut som är van vid att ta hand om det värsta patrasket.

"Roande 80-tals action, dock inget mer"

En sak kunde man allt på 80-talet och det var att sätta sköna taglines, eller vad sägs om: ”Crime is a disease. Meet the cure.” eller ”The strong arm of the law”.

George P. Cosmatos samarbetar med Sylvester Stallone i den här thrillern där polisen Marion ”Cobra” Cobretti, en veritabel enmansarmé vars laserförsedda k-pist och Colt 45:a med pärlemorhandtag sprutar ut brottsbekämpande gift, ställs mot ett gäng psykopater som är fast beslutna att slakta sig fram till en ”Ny ordning.”

Hela filmen doftar macho och jag antar att Cobra var en av filmerna som Sly hade som förebild för hans ”The Expendables”. Personligen tycker jag att mycket bra action gjordes under detta gyllene årtiondet och överdriven action var född. Filmen är underhållande för stunden och passar bra som en så kallad bakis-film, men så mycket mer än så blir det tyvärr inte. Kul att veta om filmen är att den drog in $12,653,032 under sin öppningshelg vilket var rekord för Warner Bros. på den tiden.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid