Central Intelligence

Synopsis

En livsfarlig CIA-agent (Dwayne Johnson) som en gång varit en mobbad nörd, kommer hem till skolans återträff. Genom att utge sig för att vara på ett topphemligt uppdrag får han hjälp av skolans då populäraste kille, som nu är revisor och saknar den gamla goda tiden. Men innan räknenissen inser vad han gett sig in på är det för sent att backa ur och hans nya, oförutsägbara vän drar med honom in i en värld av eldstrid, spionage, dubbelspel och annat som kan leda till döden på fler sätt än han kan räkna ut.

"Svårköpt actionkomedi"

Det här är en komedi som hamnar under epitetet, komedier där gag reel är roligare än själva filmen. Det är sällan en bra utgångspunkt för komedier. Nu ska Central Intelligence vara en actionkomedi. Actiondelarna kan ibland rädda den här typen av filmer.

Det stora misstaget man gör med Central Intelligence är att man låter Kevin Hart bära den seriösare av huvudrollerna och ger Dwayne Johnson ansvaret för humorn. Dom flesta av oss inser nog snabbt att detta nog inte blir så bra, och mycket riktigt, det ger här ett sken av att ingen bär huvudrollerna i filmen. Det i sin tur gör att actionscenerna känns väldigt tama. Med andra ord finns det inte action nog att rädda filmen där heller.

Jag stör mig enormt på hur Dwayne Johnsons rollfigur skiftar karaktär hej vilt. Det gör att karaktären Bob Stone inte alls blir trovärdig. Man har inte använt skådespelarnas styrkor.

Plejmo

Central Intelligence sågs via streamingstjänsten Plejmo

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid