Ben-Hur

Synopsis

Upplev det storslagna actiondramat i Oscar®-vinnaren för bästa regi William Wylers fängslande och fantastiska föreställning som vann 11 Oscars®, bland annat för bästa film. Charlton Heston spelar den judiske prinsen Judah Ben-Hur vars hjältemodiga resa tar honom genom slaveri, hämnd och ödesbestämda möten med Jesus.

"Episkt!"

Äntligen så var det dags att se mastodontfilmernas mastodontfilm, nämligen Ben-Hur. När man ska se filmer som denna för första gången så är det svårt, då man i regel har fått reda på att filmen i fråga anses vara en av dom bästa under 1900-talet, så blir det än mer svårare att se filmen objektivt. Gällande filmen så är det alldeles underbart att se att redan på den tiden så kunde man göra stora filmer och det utan varken CGI eller 3D.

Självfallet så är ju filmens stora stjärna Charlton Heston och hans tolkning av huvudkaraktären Ben-Hur. Då det trots allt är Ben-Hur det handlar om så tänker jag inte gå djupare i att analysera filmen utan nämna några ord istället om Blu-Ray utgåvan, som verkligen är en läckerbit i många aspekter, dels är den laddad till bredden med extra material, men det som slår mig med häpnad är att kvalitén på bilden är som att filmen filmats ”idag” och det tycker jag är mäkta imponerande.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid