Arrival

Synopsis

Arrival är en tankeväckande science fiction-thriller från den hyllade regissören Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners). När ett antal mystiska rymdskepp landar på jorden, kallar man in ett expertteam med bland andra språkvetaren Louise Banks (Amy Adams) och fysikern Ian Donnelly (Jeremy Renner) för att försöka ta reda på utomjordingarnas avsikter.

"Smart sci-fi med känslomässig dragningskraft"

Det finns två distinkta typer av sci-fi, väldigt spektakulära med visuell dragningskraft och den smarta varianten där du som tittare blir en viktigare del i att göra filmen till vad den är. Förvänta dig inte något visuellt mästerverk med en massa flotta effekter i Arrival. Förbered dig istället känslomässigt.

Arrival kommer inte att passa alla sci-fi-fans. Det är nog snarare så att man kan komma att älska eller hata det här. Själv gillar jag den här typen av film där man måste tänka till lite och där man kan se en djupare mening.

Den stora dragningskraften i Arrival är det känslomässiga. Man sugs in av musiken från Jóhann Jóhannsson som håller dig i ett hårt grepp samtidigt som spänningen byggs upp. Amy Adams gör en stor roll och håller upp stora delar helt själv. Utan allt för mycket dialoger bidrar hon till en stark känslomässig koppling. Amy Adams borde ha vunnit någon av dom mer prestigefyllda utmärkelser hon blev nominerad för i rollen som språkvetaren Louise Banks.

För den som tycker om sci-fi där tankebanorna triggas igång är detta ett måste.

Plejmo

Arrival sågs via streamingstjänsten Plejmo

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid