100 klassiska filmer

"En lightversion till den prestigefyllda 1001 filmer du måste se innan du dör"

De allra flesta känner nog till boken “1001 filmer du måste se innan du dör”, de som inte gör det kan nog snabbt klura ut genom titeln att det är en bok som listar just precis 1001 filmer du bara måste se innan du dör. De som har snokat runt lite på bloggen vet om att just den boken i mångt och mycket är anledningen till att just denna blogg existera överhuvudtaget. Men är det nu så att man känner att 1001 filmer innan jag dör är lite väl mycket film att få tag på och kanske hinna med att se, då kan jag istället rekommendera boken 100 klassiska filmer.

I boken så finns det tio genres där tio filmer presenteras i varje genre. 80-90% av alla filmerna har ett uppslag med bilder och text som berättar allt från vem som har regisserat, vilket år filmen kom och om den är i färg eller svartvit. De resterande 10-20% av filmerna har faktiskt inte bara ett utan två uppslag där den andra pryds av en bild från filmen och i ena hörnet av bilden återfinns det intressant information om filmen.

Fortfarande så skulle jag rekommendera boken 1001 filmer du måste se innan du dör om någon frågar mig efter någon bok som listar filmer man bara måste se, dels för att det just är 1001 filmer och inte 100 som denna bok erbjuder, vilket torde betyda att det finns fler filmer för folket att upptäcka, men vill man spendera sin tid med annat än att skaffa fram dessa 1001 filmer så tycker jag definitivt att dessa 100 filmer borde vara lite lättare att dels skaffa fram men än hinna med att se på inom en något så skåddbar framtid.

Kommentera

Bli den första att lämna en kommentar!

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid