10 Cloverfield Lane

Synopsis

Efter en bilolycka vaknar Michelle (Mary Elizabeth Winstead) upp i en bunker. Hennes sällskap består av Howard (John Goodman), bunkerns ägare, och Emmet (John Gallagher jr.). De hävdar att en attack ägt rum på ytan och att de kommer att vara fast i bunkern mycket länge. Frågan är om de talar sanning om attacken eller om de är paranoida. Eller är hon deras fånge? Allteftersom tiden går, får Michelle inga klara svar på sina frågor. En sak som står klar är dock att allt inte står rätt till med Howard.

"Spänning rakt igenom!"

Om det är något en thriller ska bjuda på så är det spänning, helst genom hela filmen. 10 Cloverfield Lane bjuder på spänning från första till sista sekund. Kanske till och med för nära inpå sista sekunden. Något jag verkligen inte gillar är när man blir hängande i eftertexterna utan att känna att filmen faktiskt är slut.

Rollbesättningen är riktigt solid och även dom två mindre namnkunniga skådespelarna levererar bra prestationer. John Goodman vet man på något sätt var man har, inte minst på senare år då han verkligen blommat ut och fått mer komplicerade roller. Att spela den här lite psykotiska rollen gör han på ett övertygat sätt.

Hur spännande och hur bra handling det än är så kan jag inte riktigt svälja att för många frågor hänger kvar i luften när man tittat klart.

Plejmo

10 Cloverfield Lane sågs via streamingstjänsten Plejmo

Kommentera

2 Kommentarer till "10 Cloverfield Lane"

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst populärast
Notifiera mig vid
Simon
Gnu

Tycker filmen höll en mycket bra nivå rakt igenom. Vet dock inte vad jag tycker om slutet av den. Det spårade ur lite grann.

Mika
Gnu

Jag tyckte slutet gjorde hela filmen! Kuslig film. Som en mardröm. Men riktigt bra!