Mattias "EyesX" Tengblad

Inlägg av Mattias "EyesX" Tengblad

Sida 1 av 11

Om Mattias "EyesX" Tengblad


Gaming

Jag har alltid gillat tv-spel av alla dess slag. Det första jag kan minnas att jag spelade på en tv var nog pong. Jag spelade även många av Nintendos små handhållna spel, så som Donkey Kong m.fl. Det första tv-spelet jag ägde själv var ett vackert fyrkantigt Atari (minns tyvärr inte vilken modell). Sen ägdes det ett helt gäng med konsoler, så som NES, Sega Mega drive. Den första datorn var en Amiga 500 så klart 🙂

Sedan datorerna blev bra spelmaskiner så har jag gillat att spela FPS, typ Quake, Unreal Tournament osv. Sportspel är dock allt som oftast bäst på konsol. Jag gillar t.ex att spela NHL på PlayStation.

Film

Jag har alltid varit fascinerad av berättelser och jag tror helt enkelt att det är där mitt intresse till film startade. När jag tittar på film så lägger jag gärna stor vikt i vad handlingen kan berätta och hur den är berättad. Tänk er när en liten grabb såg Bröderna Lejonhjärta, Ronja eller Mio Min Mio på bio. Underbart vackert berättande. Var inte någon storsamlare till en början, men gick ofta på bio som ung.

Jag fastnade även tidigt för dom klassiska 80- och tidiga 90-talskomedierna. Polisskolan, Ett Päron Till Farsa osv. Vi hade bland vännerna en av papporna som samlade på VHS-filmer. Vi kunde sitta hela helger och titta på film. Ju äldre jag blev och ju mer intresserad av film jag blev ju vanligare blev helgaktiviteten ”3 filmer i 3 dygn” hos den lokala videobutiken.

I grunden så är jag allätare när det kommer till film. Jag kan med andra ord kolla på det mesta som bjuds. Naturligtvis har man favorit genres. Sci-fi och filmer med en tung psykologisk handling har alltid kittlat lite extra, gärna så där så att man måste tänka ett par gånger extra för att greppa hela storyn.

Mer om mig

Jag sysselsätter mig vanligtvis med att webbutveckla. Vad jag hoppas kunna tillföra GeekNinjas, förutom mitt intresse för teknik, film och spel, är förhoppningsvis lite teknisk briljans och magi 😉

Man kan läsa mer om mig på min personliga sida och blogg eyesx.com