The Gardens Between

Den australienska spelstudion The Voxel Agents har nyligen släppt ett spel vid namn The Gardens Between. Spelet finns på Steam (för Windows & Mac), för Nintendo Switch och PlayStation 4. The Voxel Agents kallar det här “Ett surrealistiskt äventyr genom tid”.

The Gardens Between utstrålar en skön modern retrokänsla med underbar detaljrikedom. Det är ett single player spel som går ut på att lösa pussel där man bland annat kan använda karaktärernas minnen för att böja tiden och hitta lösningen.

Arina och Frendt är bästa vänner och hamnar tillsammans på en rad färgsprakande, drömlika trädgårdsöar fyllda med hushållsföremål från deras barndom. De beger sig ut på en känsloladdad resa som undersöker betydelsen av deras vänskap: minnena de har skapat, vad de måste släppa taget om och vad de aldrig borde ha lämnat bakom sig.

Vilse i en mystisk värld där orsak och verkan kan formas efter deras tycke upptäcker vännerna att tiden strömmar i alla riktningar samtidigt. Manipulera tiden för att lösa problem och nå toppen av varje ö. Följ duon medan de upptäcker och utforskar alla avgörande ögonblick de haft ihop, tänder stjärnorna och sprider ljus över deras bitterljuva berättelse.

GeekNinjas kommer med min hjälp att hoppa in i denna surrealistiska värld av trädgårdsöar. Du kan följa med på YouTube, youtube.geekninjas.se. Prenumerera så missar du inget!

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid