Vad händer i den nya Alpha trailern?

Jag minns när jag satt i biografen i December förra året och skulle se Jumanji filmen. Innan filmen kom en trailer på en kommande film vid namn ”Alpha” upp. Jag tänkte inte så mycket på den då. En överlevnads film i vildmarken under istiden och vår huvudperson försöker överleva med en varg. Lite Life of Pi känsla fast längre bak i tiden. Det var först när andra trailern till filmen kom ut, då jag började fundera och undra över vad som hänt bakom filmen i klippnings processen. För helt plötsligt var det en annan film som hade en helt annan ton.

Låt oss gå igenom detta steg för steg genom att analysera de två olika trailer klippen som finns ute.

Till att börja med så är första trailern mer inriktad åt en vuxen publik. Det är väldigt få dialoger och det visuella gör mycket i sitt berättande. Det känns som att filmen kommer berätta denna historian genom mycket känslor och kroppsspråk.

Om vi nu tar en titt på andra trailern så märker vi tre distinkta saker som är helt annorlunda gentemot vad första trailern sålde oss. Det känns helt plötsligt som en helt annan film som marknadsförs.

Det första som kommer till ens huvud, är berättarrösten som pratar under trailerns gång. Inte nog med att vi inte använder den typen av berättarröst i film trailers längre. Men rösten indikerar på en mer fartfylld äventyrsfilm för hela familjen. Något som jag inte riktigt fick av första trailern. Det andra som jag lägger märke till är hur de ändrar berättandet i hur huvudpersoner träffar på vargen. Vi vet om att via den första trailern så tar han och skadar vargen då han blir attackerad av den och några till. Men i den andra trailern vill de indikerar på att huvudpersonen träffar vargen redan när den är skadad, för att sen ta hand om den. För att vår huvudperson i filmen inte ska vara en kallblodig mördare kanske? Det tredje är att om vi nu tar bort berättarrösten helt och hållet. Så hade ändå trailern indikerat på en barnvänligare version av filmen. Främst på grund av musiken och färgerna. Det är mycket mer ljusare. Samtidigt som vi har låten ”I Bet my Life” av Imagine Dragons spelandes i bakgrunden. Vilket är ett udda låtval åt en film som utspelar sig för 20 000 år sedan.

En viktig sak som också måste framhävas som har en stor grund till varför jag tror vi lär se en helt annan film nu i Augusti än den film vi först blev lovade. Filmen skulle egentligen kommit ut i September 2017. Den blev senare framflyttad till en Mars release, där av den första trailern innan Jumanji. Men sen en dag är den helt plötsligt borta ur Mars månad och ligger nu med en release i Augusti detta året. I samband med detta, släpps andra trailern.

Min teori är att det från början hade en betydligt mörkare och mer vuxen inriktad film som tilltalade mer tonåringar och uppåt. För att sedan kanske testvisa filmen för en grupp människor som tyckte den var för mörk, eller de höguppsatta producenterna sa ”filmen behöver vara mer barnvänlig”. Vilket då har gjort att i klippningen har man klippt om filmen helt och hållet. För att senare i Augusti detta året ha en mer familjevänlig film så hela familjen kan gå och se på filmen.

Detta är bara mina spekulationer, men jag tycker det är avsevärt att ta en titt på de två olika trailer klippen som finns och verkligen se skillnaden, för det är en väldigt stor sådan. Det återstår och se vad för typ av film vi lär få.

Alpha har svensk biopremiär 21 September medan i USA släpps den 17 Augusti.

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid