Linus – Topp 10 sämsta filmer just nu

Det må komma lite sent att göra en topp lista över filmåret 2017. Men jag brukar alltid göra min lista i samband med Oscarsgalan varje år. För då känner jag att jag har hunnit se alla de filmerna jag vill se ifrån 2017. Samtidigt har vi ju 2017 filmer som kommer ut i Januari och Februari här i Sverige. Så det känns inte mer än rättvist att göra en lista i samband med dagen då Hollywood vill ge sig själv en klapp på axeln.

Det ska tilläggas att jag inte sett allt från 2017 men jag har ändå sett tillräckligt och de flesta folk pratar om.

2017 har bjudit på massvis med saker av både bra och dåliga saker. Men det som har varit bra har varit riktigt bra, samtidigt som det som varit dåligt har varit riktigt dåligt. Vilket gör att 2017 kan ses som ett fantastiskt filmår, om man kollar åt rätt håll. Nu pratar jag också kvalitetsmässigt och inte biopublik siffrorna.

Totalt har jag sett 203 filmer.

Jag har också lite regler angående hur man räknar en film det året den släpptes. Om filmen släpptes på en festival 2016, men först till den vida publiken 2017 räknas det som en 2017 film. Hade filmen premiär i ett land 2016, men kom inte till USA eller Sverige fören 2017 räknas det som en 2016 film. Så Resident Evil: The Final Chapter är en 2016 film då den släpptes i Japan 23 December 2016. Medan The Lost City of Z är en 2017 film.

Jag tänkte börja med de sämsta så lämnar vi i alla fall 2017 med något positivt.

Först några “ohedrade nominerade” som inte hamna på listan.

 • Alien: Covenant
 • Amityville: The Awakening
 • CHIPS
 • Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul
 • Don’t Hang Up
 • Pitch Perfect 3
 • Rings
 • The Dinner
 • The Stray
 • Transformers: Last Knight
 • Valley of Bones
 • Wish Upon

10. Unforgettable
En film som verkligen borde ta bort de två första bokstäverna i sin titel och leva upp till namnet. Troligtvis den film som lämnat minst intryck på mig från hela 2017. Ännu en thriller film gjord med en låg budget där en hämnd ska utföras av en avundsjuk person, mot två andra som är kära. “The Perfect Guy”, “The Boy Next Door”, “No Good Deed”, “When the Bough Breaks”. Den typen av film och alla har något gemensamt. De hamnar oftast på min lista över årets sämsta filmer.

9. The Bye Bye Man
Kanske en av de mer skrattretande dåliga filmerna på listan. The Bye Bye Man är verken läskig eller särskilt intressant i det stora hela. Fullt med stereotypiska skräckfilms karaktärer och en uppenbar twist mot slutet. Värst av allt är alla fejk jump-scares filmen använder sig utav. Samt dataeffekter som hör hemma i en tidig 2000-tals film. Synd att man knappt fick se The Bye Bye Man för övrigt i sin egna film.

8. Flatliners
En av de tråkigaste filmerna som verkligen inte tillför något nytt. Det är en remake på filmen från 1990 med samma namn. Men medan den hade en bra cast och karaktärer som inte var allt för tråkiga. Är denna fylld med några av de tråkigaste jag sett. Där är en sak som händer en timme in i filmen som gör att den sjunker ännu mer. Ett äkta sömnpiller, men inte den värsta från 2017…

7. Just Getting Started
Morgan Freeman och Tommy Lee Jones väljer att göra en “komedi” film tillsammans och jag använder ordet komedi väldigt lättsamt. Det finns nog inget mer plågsammare att sitta igenom en komedi som inte får en att skratta utan bara är bedrövlig från början till slut. Detta är exakt den typen av film. Det blir bara löjligare när en biljakt och actionscener kickar in mot tredje akten då en person blivit kidnappad. Ytterst löjligt och det märks detta bara var en pengacheck roll för alla involverade, samt en gratis semester.

6. The Snowman
Detta är det äkta sömnpillret från 2017 som jag hintade på under Flatliners. En för tok komplicerad film fylld med en massa sidohandlingar. Själva mordutredningen som är i centrum är som vilken annan Beck film. Sedan har du sidohandlingar som involverar OS i Norge med J.K. Simmons, en tillbakablick med Val Kilmer som jobbar på samma mordutredning som Michael Fassbender. Och Rebecca Ferguson som har någon personlig vendetta mot J.K. Simmons. Allting är bara en enda röra och komplex för sitt eget bästa. Tydligen så filmades aldrig 15% av manuset och där kanske ligger något där. Att man ska filma klart sin film innan man släpper den.

5. Fifty Shades Darker
Det känns konstigt att skriva om andra filmen vetandes att jag sett hela trilogin nu  denna skitserie. Vilket det är med den lätta benämningen. Hur gör man en värre film än vad ettan var? Jag vet inte hur, men de lyckas göra den ännu tråkigare och stelare. Samt mindre erotisk. Hur det är möjligt vet jag inte, men borde nästan förtjäna ett pris i sig. Här finns verkligen ingenting att hämta och efter att ha sett alla tre vet jag att tredje filmen lär vara på listan nästa år.

4. 9/11
Det känns nästan smaklöst att säga där finns en film baserad på 9/11 som man sitter och skrattar åt för hur dålig den är. Jag skäms nästan lite själv att berätta det, men så är fallet med just Charlie Sheen filmen 9/11. Det hade kunnat funka men allting känns bara så fattigt från produktion till skådespelarnas agerande. Värst av allt är att man inte känner något för karaktärerna och det är ett måste i en film om en av de största tragedierna i världshistorien.

3. Tyler Perry’s Boo 2! A Madea Halloween
Jag såg första filmen och kände det var nästan obligatoriskt att se tvåan. Något jag känner mig väldigt dum i, då detta är precis samma smörja som ettan. Madea är ett fenomen jag aldrig kommer förstå. Det är de där typiska komiska bitarna folk gör parodi på i andra filmer eller sketcher. Men här finns den i sin helhet. Scener som pågår i 10 minuter där folk pratar och tydligen ska vara roligt. Det är vad denna filmen är. Värst av allt är att de tjänar pengar.

2. Let There Be Light
Denna och ettan velade jag mellan länge. Men beslöt mig för att placera denna på andra plats då jag inte gick på bio och betalade för denna. Men detta är ännu en kristen propaganda film. För de som inte känner till så har jag precis som en känd internetperson Brad Jones börjat titta på en del kristna propaganda filmer. Fråga inte varför. Men dessa filmerna är några av de sämsta som fylls ut varje år. Då de verkligen är propaganda för den kristna religionen. De påstår att det är den enda religionen som räknas och att alla som inte är troende är mördare eller våldtäktsmän och förtjänar att dö typ. Detta är fjärde året i rad då jag har minst en kristen propaganda film med på min lista. I denna filmen upplever vår huvudperson en nära döden upplevelse och finner sin son i efterlivet. Men han får en andra chans och ska nu meddela budskapet vidare på jorden om att Gud finns. Inte nog med att handlingen är otroligt mycket “in your face”. Men filmen väljer också att nämna ISIS flertals gånger under filmens gång. De går så pass långt att de jämför ateister med ISIS personer och att sprida den kristna tron ger huvudpersonen lika mycket rätt som att en ISIS person skjuter någon i huvudet. Det är väldigt skamlöst och man blir rent av förbannad när man set sådant här. Där kan finnas en viss underhållning att se många av filmerna, för där är saker i filmerna jag skrattar åt över hur löjliga de är. Men ibland blir det för personligt och att vissa kommentarer blir för mycket. Då har man bara lust att räcka fingret åt filmskaparna och säga “fuck you”.

1. The Emoji Movie

Detta är nog ingen större överraskning. Det är nog den film som är på de flesta personerna #1 över de sämsta filmerna från 2017. Värst av allt är att filmen hade kunnat fungera. Om man gjorde den i samma anda som Lego filmen, en självmedveten film om hur löjlig hela processen av filmen egentligen är. Men så blir inte fallet. När allting i filmen inträffar på grund av att en kille skickar fel emoji till tjejen han gillar, vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Det säger sig själv. Killen har för övrigt hennes namn som lösenord, vilket i sig är ganska så creepy. Men mitt i alla klichéer, sitter man mestadels och är uttråkad. När till och med barnen inte skrattar en enda gång och börjar leka istället, är det riktigt illa. Det svider vetandes att man har betalat 110 kr för en film som lika gärna hade kunnat heta “Commercial: The Movie” Jag kan väl summera filmen med en emoji själv: 💩

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid